În premieră, aplicațiile de pe App Store pot fi instalate și din aplicația terță Pinterest

0
228

Compania Apple ne oferă astăzi o previzualizare a unei funcționalități pe care s-ar putea ca pe viitor să o găsim într-un număr tot mai mare de aplicații. Gigantul din Cupertino și Pinterest – compania care oferă aplicația pentru web și mobil cu același nume prin care utilizatorii pot distribui, stoca și accesa conținut vizual – au anunțat un nou parteneriat pentru lansarea funcționalității „Pinuri aplicație”. Acest nou tip de pinuri vor permite utilizatorilor să instaleze aplicații iOS pe dispozitivele proprii fără ca măcar să fie nevoiți să părăsească aplicația Pinterest.

Pinurile cu aplicații vor fi afișate în fluxul utilizatorilor atunci când accesează aplicația Pinterest de pe iPhone sau iPad, iar deschiderea lor va oferi un buton Instalați ce va permite utilizatorului să descarce sau cumpere aplicația promovată de către Apple. Desigur, toate cumpărăturile vor fi efectuate prin intermediul App Store, iar Pinterest nu va avea nicio implicare în procesul de descărcare sau oferire a aplicațiilor. Practic, aplicația este doar un loc care promovează aplicațiile disponibile pe App Store, oferind în plus posibilitatea de a le descărca.

Ca parte a parteneriatului încheiat cu cei de la Pinterest, compania Apple și-a lansat propriul panou App Store pe Pinterest (link direct). Prin intermediul său, compania va promova aplicații din diferite categorii, permițând utilizatorilor să le descarce. În momentul de față, gigantul din Cupertino promovează o serie de aplicații și alte pinuri concentrate pe modă și rețete culinare. Utilizatorii pot urmări oricare dintre panouri pentru a descoperi aplicații grozave din categoria dorită.

Chiar dacă, așa cum notează și oficialii celor de la Pinterest, aplicația aceasta este locul grozav și pentru căutarea și descoperirea de aplicații, deoarece aici oamenii vin pentru a partaja și descoperi diferite lucruri, Apple ar putea să procedeze la fel și cu alte aplicații. Astfel, pe viitor am putea găsi pe App Store un nou tip de aplicații, precum și aplicații similare celor actuale (sau chiar aplicații terțe existente) care să permită instalarea directă a altor aplicații de pe App Store. Iar acest lucru este foarte bun în condițiile în care acționarea butonului Instalați face, în prezent (cu excepția Pinterest), trimitere la App Store și nu începe procesul de instalare al aplicației, așa cum s-ar aștepta utilizatorii.

Pentru a beneficia de noua funcționalitate a Pinterest, utilizatorii de iPhone și iPad vor trebui să descarce versiunea 4.3 a aplicației. Aceasta poate fi descărcată și instalată de pe App Store, din secțiunea Updates, sau urmând linkul direct de mai jos:

P.S: Nu uita să urmăreșt pagina iTutorial.ro de pe Pinterest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.