Cum să adaugi muzică pe iPhone și iPad de pe computer prin iTunes – Tutorial Video

5
96613

Orice iPhone sau iPad, indiferent de model sau versiunea iOS pe care o are instalată, poate fi foarte simplu transformat într-un iPod de către utilizatorii cărora le place să asculte muzică. Având o serie de melodii adăugate pe dispozitivul tău, vei putea oricând să le asculți fie folosind difuzorul integrat, fie un difuzor Bluetooth extern, o pereche de căști conectate prin Bluetooth sau jackul de 3,5 mm, sistemul Home Cinema și chiar sistemul audio al mașinii.

Adăugarea de melodii pe iPhone și iPad se face, la fel ca și pe iPod, foarte simplu și rapid. Poate chiar mai rapid decât pe iPod. Dacă obișnuiești să cumperi muzica de pe iTunes Store, atunci ea va fi adăugată automat în aplicația Muzică a dispozitivului tău și va fi gata de ascultat oriunde și oricând. Iar dacă ai multă muzică pe CD-uri sau DVD-uri ori obișnuiești să o procuri din alte părți decât din iTunes, atunci vei putea, de asemenea, să o adaugi pe propriul terminal cu iOS. Ceea ce trebuie să știi însă este că aplicația iTunes și un computer vor fi necesare doar dacă muzica ta se află pe computer și nu a fost cumpărată de pe iTunes Store. Pentru că dacă ai cumpărat-o din magazinul Apple, atunci o vei putea descărca de acolo pe propriul tău terminal și nu va mai fi nevoie de cabluri și computere.

Așadar, dacă ai melodii pe CD-uri sau DVD-uri și vrei să folosești dispozitive mai moderne de redare a lor, precum și dacă vrei ca toată muzica de pe computer să fie mereu în buzunarul sau geanta ta, atunci va trebui să le adaugi pe iPhone sau iPad folosind iTunes. Nu știi cum? Nicio problemă! Urmează pașii de mai jos și aruncă un ochi și peste tutorialul video.

Cum să adaugi melodii de pe computer pe iPhone, iPad sau iPod touch

Cerințe

 • Un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch
 • Un computer:
  • Mac: Procesor Intel Core, OS X 10.7.5 sau o versiune mai recentă și 400 MB disponibili pe disc
  • Windows: procesor Intel sau AMD de 1GHz și 512 MB de RAM, 400 MB disponibili pe disc și Windows XP Service Pack 3 sau mai recent ori edițiile pe 32 de biți sau 64 de biți ale Windows Vista, Windows 7 și Windows 8 (Windows 10 poate fi, de asemenea, folosit).
 • Cea mai recentă versiune de iTunes instalată (poți descărca iTunes de pe site-ul Apple: http://www.apple.com/ro/itunes/download/).

Notă: Dacă ai un computer mai vechi sau care rulează o versiune de OS X sau Windows anterioară celor necesare pentru a rula iTunes 12.1 (vezi mai sus), atunci descarcă o versiune anterioară a programului sau folosește-o pe cea pe care o ai instalată ori actualizează-o (iTunes>Caută actualizări… / iTunes>Ajutor>Caută actualizări) la cea mai recentă versiune compatibilă.

Cum adaugi muzica de pe CD sau computer în iTunes

Pentru a putea transfera muzica din iTunes pe un iPhone, iPad sau iPod, va trebui întâi ca ea să fie adăugată în biblioteca muzicală a aplicației. Reține că în iTunes vei putea adăuga nu doar melodiile cumpărate de pe iTunes Store, ci și pe acelea descărcate din alte surse și salvate pe computer, precum și pe acelea de pe CD.

Mai multe detalii despre cum poți transfera muzica de pe computer sau un CD în iTunes sunt disponibile în cadrul tutorialului menționat mai jos:

Cum adaug muzica de pe computer pe iPhone, iPad sau iPod

În cazul în care aveai deja muzică adăugată în iTunes sau ai adăugat-o urmând pașii din secțiunea anterioară a acestui tutorial, atunci poți trece mai departe și sincroniza aceste melodii cu terminalul tău iPhone, iPad sau  iPod (inclusiv touch, classic, shuffle sau nano). Iată cum:

 • Conectează dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch la computer folosind cablul Apple USB (sau un alt cablu certificat MFi). În cazul în care computerul tău are un port USB pentru tastatură, asigură-te că nu introduci terminalul în acel port.
 • Dacă nu s-a deschis automat la conectare, deschide aplicația iTunes de pe compuetrul tău;itunes 12
 • Acum:
  1. Dacă dorești să adaugi toată biblioteca muzicală din iTunes pe dispozitivul tău:
   1. Localizează și fă clic pe butonul Dispozitiv/Dispozitive. Pe iTunes 12 și în versiunile ulterioare, acesta apare în dreptul butoanelor de accesare a diferitor categorii de conținut din biblioteca iTunes (Muzică, Filme, Aplicații, etc.) – caută-l în zona superioară stângă a ecranului.itunes dispozitive
   2. Dacă sunt mai multe dispozitive conectate la computer, va apărea o listă cu toate dispozitivele. Alege-l pe cel în care dorești să adaugi toate melodiile. Dacă ai un singur dispozitiv, atunci se va deschide direct pagina Rezumat a acelui dispozitiv.itunes selectare dispozitiv
   3. Din pagina rezumat, fă clic pe opțiunea Muzică din bara laterală stângă;rezumat muzica itunes
   4. Fă clic pe căsuța de lângă Sincronizează muzică, pentru a o bifa, și asigură-te că opțiunea Întreaga bibliotecă muzicală este selectată (butonul din partea stângă a sa este umplut cu culoarea albastră);Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.36.30
   5. Fă clic pe Aplică.
  2. Dacă dorești să adaugi doar unele melodii, liste de redare sau albume:
   1. Localizează și fă clic pe butonul Dispozitiv/Dispozitive. Pe iTunes 12 și în versiunile ulterioare, acesta apare în dreptul butoanelor de accesare a diferitor categorii de conținut din biblioteca iTunes (Muzică, Filme, Aplicații, etc.) – caută-l în zona superioară stângă a ecranului.itunes dispozitive
   2. Dacă sunt mai multe dispozitive conectate la computer, va apărea o listă cu toate dispozitivele. Alege-l pe cel în care dorești să adaugi toate melodiile. Dacă ai un singur dispozitiv, atunci se va deschide direct pagina Rezumat a acelui dispozitiv.itunes selectare dispozitiv
   3. Din pagina rezumat, fă clic pe opțiunea Muzică din bara laterală stângă;rezumat muzica itunes
   4. Fă clic pe căsuța de lângă Sincronizează Muzică, pentru a o bifa, și asigură-te că opțiunea Listele de redare, artiștii, albumele și genurile muzicale este selectată (butonul din partea stângă a sa este umplut cu culoarea albastră);
   5. Pagina se va extinde pentru a afișa toți artiștii, toate listele de redare, genurile și albumele stocate în Biblioteca iTunes. Selectează acele liste de redare, albume, artiști sau genuri muzicale pe care dorești să le adaugi pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Pentru a face acest lucru, fă clic pe căsuța de lângă numele lor (trebuie să apară o bifă pentru ca selecția să fie făcută).Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.36.47
   6. Fă clic pe Aplică.
  3. Alternativ:
   • În versiunile mai recente ale iTunes îți este permis să administrezi conținutul manual pe dispozitivul tău. Astfel, poți adăuga direct din bibliotecă melodiile, artiștii, listele de redare sau genurile pe care vrei să le sincronizezi. Iată cum:
    • În biblioteca muzicală din iTunes, selectează prin clic (+Shift – pentru selecție multiplă) toate melodiile/albumele/artiștii/listele de redare pe care vrei să le adaugi;
    • Trage selecția făcută spre stânga ferestrei. Numele dispozitivelor conectate la computer ar trebui să apară. Lasă selecția pe numele dispozitivului iOS în care vrei să adaugi conținutul selectat.Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.38.42
   • Notă: Dacă nu poți adăuga sau șterge manual conținutul de pe dispozitivul tău, atunci accesează pagina Rezumat a lui (vezi mai sus cum), derulează în jos și bifează căsuța Activează gestionarea manuală pentru muzică și clipuri video, apoi fă clic pe Aplică.Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.37.14

Indiferent de modalitatea aleasă, conținutul audio va fi adăugat pe dispozitivul tău și va putea fi accesat, după sincronizare, din aplicația preinstalată Muzică.

Eroare sincronizare dispozitiv cu altă bibliotecă iTunes

Captură de ecran din 2015.02.02 la 13.36.18

În timpul procesului de adăugare a melodiilor noi s-ar putea să primești un mesaj de eroare potrivit căruia terminalul tău este sincronizat cu o altă bibliotecă. Asta înseamnă că ai folosit un computer diferit pentru a sincroniza dispozitivul în trecut, iar iTunes nu va putea face noua sincronizare fără ca, înainte, să ștearfă și să înlocuiască tot conținutul existent pe dispozitivul tău cu noul conținut. În acest caz, acceptă înlocuirea conținutului.

Reține că dacă folosești iPhone, atunci vei putea adăuga conținut audio și video dintr-o singură bibliotecă iTunes. Iar dacă folosești iPad sau iPod, atunci vei putea să adaugi muzica din multiple biblioteci iTunes, dar videourile doar dintr-o singură bibliotecă.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

5 COMENTARII

  • Trebuie să descarci cea mai recentă versiune de iTunes, apoi să accesezi Preferințe>General și să dai clic pentru a bifa ”Bibliotecă muzicală iCloud”. De pe iPhone, desigur, va trebui să ai activată, de asemenea, biblioteca muzicală iCloud și să ai introdus același cont de Apple Music. Pentru a activa biblioteca muzicală iCloud de pe iPhone va trebui să accesezi: Configurări>Muzică>Bibliotecă muzicală iCloud și să comuți pe verde butonul din dreptul acestei opțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.