Apple va cheltui 2 miliarde de dolari pentru a construi un centru global de comandă în locul fabricii unde trebuiau construite ecrane de safir

0
81

Apple dorește să preia fabrica din Mesa, Arizona unde compania GT Advanced producea până mai recent bulzi din safir, pentru a o transforma într-un centru de date imens. CNBC scrie că toată investiția pe care gigantul american vrea să o facă în această fabrică se ridică la 2 miliarde de dolari. Centrul de date creat urmează să funcționeze ca și un „centru de comandă” pentru rețeaua de date globală a companiei Apple.

Potrivit guvernatorului Arizonei, Doug Doucey, centrul va găzdui 150 de angajați cu normă întreagă ai Apple, iar lucrările de construcție ce vor fi efectuate în fabricile cu suprafață totală de aproximativ 12 hectare vor crea un număr suplimentar cuprins între 300 și 500 de locuri de muncă.

Într-un răspuns oferit în legătură cu această mutare unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei Apple a declarat că aceasta investiție este una dintre cele mai mari făcute de către Apple până acum și că fabrica va funcționa folosind 100% energie regenerabilă. Același lucru se întâmplă și în cazul altor centre de date ale Apple.

[pull_quote_center]Acest proiect de miliarde de dolari este una dintre cele mai mari investiții pe care noi le-am făcut vreodată, iar atunci când va fi finalizat, el va aduce în zonă peste 600 de locuri de muncă pentru ingineri și constructori, în plus față de celelalte peste un milion de locuri de muncă pe care Apple le-a creat deja în SUA[/pull_quote_center]

Apple a rămas cu fabrica din Arizona după ce compania GT Advanced și-a anunțat intrarea în insolvență. Compania americană a dat vina pe Apple pentru problemele financiare care au dus la imposibilitatea de a-și mai plăti datoriile, dar și la imposibilitatea de a continua proiectul gigantului din Cupertino de a crea ecrane de safir pentru produsele viitoare. La rândul ei, Apple a promis că va găsi o modalitate prin care să angajeze toate acele persoane care și-au pierdut locurile de muncă după intrarea în insolvență a GT Advanced.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.