Cu o capitalizare bursieră de peste 710 miliarde de dolari, Apple devine cea mai valoroasă companie din istorie

0
227

Dacă la sfârșitul lunii ianuarie rezultatele financiare prezentate de către Tim Cook, directorul general, și Luca Maesri, directorul economic, ne arătau că Apple a înregistrat în T4 2014 cel mai mare profit din istorie, la nici trei săptămâni de atunci, gigantul american a reușit să ajungă la o nouă bornă kilometrică. Fiind deja cea mai mare comanie din lume după capitalizarea bursieră, Apple a devenit puțin mai mare marți, scrie Bloomberg.

În timpul unei conferințe în cadrul căreia Tim Cook vorbea despre câteva dintre realizările și așteptările companiei pe viitor, acțiunile Apple au crescut cu 1,9 procente, ajungând la 122,02 $ la închiderea pieței de pe Wall Street, suficient de sus încât să permită nu doar atingerea, ci și depășirea pragului de 700 de miliarde de dolari pentru capitalizarea bursieră. Dacă încă din luna noiembrie a anului trecut, acțiunile se îndreptau spre acest prag istoric, aseară Apple a închis pe piața bursieră la o valoare de 710,7 miliarde de dolari. Prin atingerea acestei noi borne, Apple devine prima companie din istorie care ajunge să aibă o capitalizare bursieră de peste 700 de miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, Apple este acum cea mai valoroasă companie din istorie.

 

Gigantul din Cupertino are în prezent o valoare de piață de două ori mai mare decât eternul rival Microsoft (și când te gândești că cei din Redmond au salvat Apple de la faliment investind 150 de milioane de dolari în urmă cu nici 20 de ani), dar și aproape tot atât de mare față de compania care are în prezent a doua capitalizare bursieră pe piața din SUA – Exxon Mobil (385,4 miliarde de dolari).

Analiștii și investitorii au început să facă previziuni optimiste pentru compania Apple mai ales după ce Tim Cook a prezentat noile dispozitive iPhone cu ecrane mai mari și mai scumpe, care au ajuns să stabiliească un nou record de vânzări trimestriale la finele anului trecut. De asemenea, pe lângă măsurile financiare ale Apple, care au ajutat-o să devină mai interesantă pentru investitori, creșterea cu 70% a veniturilor provenite din China în T4 2014 a ajutat foarte mult compania.

Analiștii consideră că Apple va continua mult timp pe acest trend ascendent, unii investitori susținând că și acum acțiunile gigantului american sunt subevaluate. Iar unul dintre elementele care ar putea ajuta la creșterea și mai mare a acțiunilor este Apple Watch, primul produs dezvoltat integral sub comanda lui Tim Cook. Ceasul va fi lansat în aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.