Tim Cook a vorbit azi-noapte la conferința pe tehnologie și internet a Goldman Sach’s, iar unele dintre declarațiile sale au avut drept rezultat creșterea capitalizării bursiere atât de mult încât s-a atins un nou maxim istoric. Printre subiectele discutate – pe care, dacă sunteți interesați le puteți citi aici – se numără unele legate de interesul pe care îl are Apple pentru protejarea mediului înconjurător, produsele lansate în 2014 și Apple Watch, la majoritatea fiind oferite răspunsuri pe care le-am mai auzit și în trecut. Despre Apple Watch, însă, Cook a făcut câteva declarații interesante.

Atunci când a fost întrebat de directorul de operațiuni al Goldman Sachs, Garry Cohn, ce va face Apple Watch diferit de celelalte ceasuri inteligente de pe piață, Cook a făcut apel la industria MP3-urilor:

[pull_quote_center]Dacă te gândești la industria dispozitivelor MP3, noi nu am fost prima companie care a creat un player MP3. Mulți alții ne-au luat-o înainte și nu erau prea interesante sau folosite. Erau foarte greu de utilizat – interfața utilizator era atât de nereușită încât aproape îți trebuia un Doctorat în Filosofie pentru a le folosi.

Eu văd categoria ceasurilor inteligente foarte similară celei a MP3-urilor. Sunt câteva lucruri numite ceasuri inteligente, dar eu nu știu dacă există vreunul care să merite această denumire. Niciun ceas inteligent nu a schimbat modul în care oamenii își trăiesc viețile. Iar la Apple, acesta este obiectivul. Noi vrem să schimbăm modul în care oamenii își trăiesc viețile. [/pull_quote_center]

Tim Cook a continuat spunându-ne că ceasul dezvoltat sub comanda sa va face exact acest lucru – va schimba viețile oamenilor într-un mod semnificativ. El a mai declarat că una dintre surprizele importante ale ceasului este gama variată de lucruri pe care le poate face. Această gamă este suficient de variată încât oricine să poată găsi ceva la Apple Watch fără de care să nu se mai poată lipsi, a mai adăugat Cook.

Printre caracteristicile grozave ale ceasului de care Cook ne amintește în cadrul interviului se numără opțiunile oferite utilizatorilor pentru personalizare, aspectul „fantastic” și modalitățile inovative de comunicare. Directorul general al Apple susține că el folosește în mod constant Siri pe ceasul său și că dispozitivul se dovedește a fi foarte util în timpul lucrului, deoarece permite măsurarea activității. Activitatea este de fapt un aspect foarte important al ceasului asupra căruia Tim Cook s-a și oprit puțin pentru a-l detalia. Cum doctorii consideră că „statul pe scaun este noul cancer”, ceasul include funcționalități de măsurare a timpului în care utilizatorul a stat pe scaun fără să se ridice și îl va notifica dacă a stat mai mult de o oră. „Aceste alerte vor face ca persoanele să se ridice în picioare din oră în oră, în timpul unor conferințe”, a mai spus el.

În ceea ce privește aplicațiile terțe, Tim Cook a spus că ele sunt un capitol despre care este super încântat, deoarece ele vor oferi un număr de lucruri suplimentare la care ceasul va fi util.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.