Apple lucrează la un proiect care îi va da companiei Tesla „o învățătură de minte”

0
227

Apariția pe străzi de săptămâna trecută a unui autoturism misterios care s-a dovedit a fi în proprietatea companiei Apple a stârnit numeroase speculații în legătură cu viitorul proiect cu care gigantul american se gândește să ne surprindă. Chiar dacă nu se știe mai nimic legat de acel proiect, ulterior au apărut informații potrivit cărora Apple și Tesla – un cunoscut producător de mașini electrice – duc o adevărată bătălie pe angajații talentați, și se pare că există o legătură între cele două elemente.

Un angajat al companiei Apple a trimis în mod voluntar un e-mail publicației Business Insider sugerând jurnaliștilor că gigantul din Cupertino lucrează la un proiect care îi va „da companiei Tesla o învățătură de minte”. Expeditorul acelui e-mail a fost verificat ulterior, potrivit jurnaliștilor, și este într-adevăr un angajat al Apple. El mai susține în mesajul adresat publicației că tot mai mulți angajați Tesla sar din nava producătorului de autoturisme și aleg compania Apple ca și nou loc de muncă, mai ales datorită noului proiect neidentificat.

[pull_quote_center]Cel mai recent proiect este prea tare să treacă neobservat. Consider că va schimba peisajul și va oferi companiei Tesla o învățătură de minte.[/pull_quote_center]

Declarația angajatului companiei Apple ne duce imediat cu gândul atât la producătorul de mașini electrice și laudele directorului general Elon Musk cu privire la numărul mare de angajați pe care ei au reușit să îi „fure” de la Apple, cât și la acele autoturisme prezentate săptămâna trecută. Similare din unele puncte de vedere cu mașinile folosite de către Google pentru cartografiere, dubițele ar putea fi folosite de către Apple ori într-un proiect special legat de mașini ori într-unul care are legătură cu aplicația Hărți. Cea mai plauzibilă ipoteză este însă cea în care mașinile Apple sunt folosite pentru a întregistra imagini care să fie folosite ulterior într-o caracteristică pentru Hăți, similară din multe puncte de vedere cu Google Street View.

Nu pot fi excluse nici informațiile potrivit cărora Apple testează un sistem autonom de șofat pentru autoturisme. Desigur, această ipoteză este ceva mai fantasmagorică având în vedere faptul că Apple nu preferă să lucreze simultan la prea multe produse, iar Tim Cook, directorul general al companiei, a declarat că Apple nu are nicio problemă în a face lucrurile pe care și le doresc, însă își concentrează toată atenția pe acele puține produse care merită toată energia lor.applevan1

Dar sistemul de conducere autonomă nu este singurul ce poate fi testat pe o dubiță cum este cea de mai sus. Așa cum sugerează și Business Insider, există posibilitatea ca proiectul la care lucrează Apple și care îi atrage pe angajații Tesla să aibă legătură cu CarPlay. Tehnologia pentru mașini care aduce interfața iOS pe sistemele de infotainment compatibile a fost lansată anul trecut, și este încă în fazele de început. De aceea, există posibilitatea ca Apple să se inspire de la Tesla, sistemul de infotainment de pe mașinile sale și aplicația pentru iPhone care permite utilizatorilor să controleze sistemul de climatizare, încuiere a ușilor, luminile și nu numai, și să extindă funcționalitatea CarPlay. Având în vedere lansarea Continuității implementate în iOS 8 și OS X Yosemite, Apple ar putea face să comunice mult mai bine sistemele de infotainment cu terminalele iPhone prin CarPlay, iar inginerii Tesla ar putea să îi ajute mult.

Problema cea mare pentru Tesla este că Apple CarPlay este disponibil sau va fi disponibil pe foarte multe autoturisme competitoare, iar dacă Apple îi pune gând rău și consideră că merită să devină un adversar al ei, atunci autoturismele electrice ale lui Elon Musk s-ar putea să nu se mai vândă la fel de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.