Implementată de către Apple pe toate dispozitivele care rulează iOS 7 sau orice versiune ulterioară și au activat Găsire iPhone, caracteristica Blocare Activare (Activation Lock) i-a speriat pe hoți și mai ales pe consumatori, care sunt acum mult mai reticienți înainte de a cumpăra un iPhone sau iPad la mâna a doua. Autoritățile din două orașe mari din Statele Unite ale Americii și cele dun Londra, Marea Britanie, au anunțat, potrivit Reuters, că furtul de smartphone a scăzut drastic de la lansarea funcționalităților de accesare și control de la distanță a telefoanelor care permit utilizatorilor să localizeze, blocheze și șteargă telefoanele pierdute îmainte ca cel care le-a găsit ori furat să acceseze informații condidențiale.

Vorbind strict despre iPhone, unde există funcționalitatea Blocare activare, se pare că numărul de furturi de iPhone raportate la poliție a scăzut cu 25% în SUA, 40 de procente în San Francisco și 50% în Londra. Studiul a fost efectuat în primele 12 luni de la lansarea Blocării activării din septembrie 2013. Vara trecută, un studiu similar, efectuat în primele șase luni de la implementarea acestei caracteristici în iOS, releva că furturile de iPhone au scăzut, în aceleași trei orașe, cu 19%, 38%, respectiv 24%.

Observăm, așadar, că, mai ales în Londra, Blocarea activării a devenit un instrument ce a reușit în doar un an să reducă la jumătate furturile de terminale iPhone. Același oraș înregistrează și cel mai mare salt de la primul studiu.

Potrivit celor de la Reuters, oficiali din fiecare dintre cele trei orașe au făcut lobby pentru aprobarea unor legi care fac obligatorii astfel de funcționalități pentru fiecare dintre telefoanele vândute.

Datele provenite de la National Consumers League ne arată că 1,6 milioane de americani au raportat în 2012 ca fiind furate telefoane mobile. În orașele din California: San Francisco, Oakland și nu numai s-au înregistrat peste jumătate dintre infracțiunile comise în celelalte orașe. În 2014, acest număr ar trebui să fie considerabil mai mic în condițiile în care Blocarea activării a ajutat la reducerea cu aproape jumătate a furturilor față de anul 2013, de exemplu.

Cum mulți producători de dispozitive mobile au acceptat să lanseze până la jumătatea acestui an caracteristici similare Blocării activării pentru a reduce furtul dispozitivelor și a ajuta utilizatorii să își protejeze datele, este foarte posibil ca pe viitor hoții să își găsească alte meserii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.