În cadrul unei conferințe organizată recent de către Goldman Sachs la care a fost invitat, Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a declarat că gigantul din Cupertino este pregătit să înceapă cel mai „îndrăzneț, mare și ambițios proiect” de până acum, construind un parc solar de peste 526 de hectare în Monterey County, California, SUA.

Acest parc solar, care este capabil să genereze energie suficientă pentru alimentarea a peste 60.000 de case din California, va furniza suficientă energie regenerabilă pentru noul campus Apple, toate celelalte clădiri de birouri ale companiei din statul american, toate cele 52 de magazine din aceeași zonă a SUA, precum și pentru centrul de date din Newark.

Tot proiectul o va costa pe Apple nu mai puțin de 850 de milioane de dolari. Iar dacă vă întrebați de ce investește Apple atât de mult într-un parc solar, Cook vă va spune „pentru că așa este corect să facă”.

[pull_quote_center]La Apple știm că schimbările climatice sunt reale și în viziunea noastră timpul de discuții a expirat. Acum este momentul pentru a acționa. Iar noi am arătat asta prin ceea ce facem.[/pull_quote_center]

Desigur, mediul înconjurător nu este chiar singura grijă a Apple. Parcul solar creat în California de către Apple îi va aduce companiei numeroase beneficii fiscale, deoarece există o importantă diferență între prețul fix al energiei regenerabile și prețul energiei provenite din surse care poluează mediul.

Pentru realizarea parcului, Apple va încheia un parteneriat cu First Solar, contribuind cu suma de 848 milioane de dolari la proiectul lor de dezvoltare a unui parc solar în California. Ca rezultat, Apple va primi 130 de megawați pe o perioadă de 25 de ani, restul de 150 megawați fiind vânduți către o cunoscută companie din domeniul energiei.

Proiectul va fi finalizat la finele anului viitor, iar lucrările vor începe abia la jumătatea acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.