Apple va face o emisiune de obligațiuni în valoare de 5 miliarde de dolari

0
79

Potrivit unui plan completat luni la Comisia SUA pentru titluri de valoare și schimb, Apple intenționează să vândă obligațiuni de 5 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

apple_feb2015_bonds-250x246Deși nu a oferit mai multe detalii în legătură cu această a patra emisiune din ultimii doi ani, compania Apple menționează că fondurile astfel obținute vor fi folosite, printre altele, la răscumpărări de titluri, plata dividendelor către acționari, finanțarea capitalului de lucru, cheltuieli de investiție și la rambursarea datoriilor. Așa cum însă susține și Lisa Abramowicz, jurnalistă Bloomberg, majoritatea câștigurilor venite din urma acestei emisiuni vor fi folosite de compania americană pentru plăți de dividende și răscumpărări de acțiuni, ca parte a programelor Apple.

Ultima emisiune de obligațiuni a Apple a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, Apple a emis pentru prima dată creanțe într-o altă monedă decât dolarul. Totalul fondurilor obținute în urma acelei emisiuni a fost de 2,8 miliarde de euro (sau 3,5 miliarde de dolari), majoritatea ducându-se din nou către plata de dividende și răscunpărarea de acțiuni.

Apple deține în jur de 178 de miliarde de dolari în lichidități și titluri vandabile, din care marea parte se află în afara SUA. Prin aceste emisiuni de obligațiuni, Apple își permite să recompenseze acționarii fără a utiliza fondurile din străinătate, care ar fi supuse unor taxe foarte mari de repatriere aplicatie de Statele Unite ale Americii.

Cea de-a patra emisiune de obligațiuni a Apple din ultimii doi ani vine după un trimestru fiscal 4 în care compania a avut o cifră de afaceri de 74,6 miliarde de dolari și un profit net record de 18 miliarde de dolari. Acestea au dus la o creștere bruscă a acțiunilor Apple în cursul săptămânii trecute, trendul rămânând ascendent și la acest început de săptămână.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.