iOS 8.2 beta 5 ne prezintă pictograma aplicației Apple Watch pentru iPhone și aplicația Configurări de pe ceas

0
803

Lansat luni seara de către Apple, iOS 8.2 beta 5 nu aduce doar o serie de corecturi care repară modul în care funcționează dispozitivele ce au instalată această versiune de testare sau corecturi în privința WatchKit, ci și câteva noutăți ascunse. Mark Gurman a descoperit în interiorul fișierelor de sistem ale iOS 8.2 beta 5 aplicația Configurări pentru ceas, precum și pictograma aplicației Apple Watch care va fi preinstalată pe orice iPhone compatibil.

apple watch iphoneÎncepând cu pictograma aplicației de tip companion care va veni instalată pe iPhone, ea ne arată modul în care Apple s-a gândit să reprezinte ceasul pe ecranul principal al dispozitivelor noastre. Mai mult, ea ne confirmă și denumirea aplicației: „Apple Watch”.

Așa cum se poate observa în imaginea de mai sus, pictograma aplicației nu este tocmai în ton cu celelalte din iOS 7/8. Chiar dacă ne prezintă o ilustrație și nu o poză a ceasului, această iconiță ar putea să ne amintească multora mai degrabă de cele care populau ecranele dispozitivelor cu iOS înaintea lansării iOS 7.

În spatele acestei pictograme stă aplicația pentru dispozitivele iPhone care le va permite utilizatorilor să acceseze anumite configurări mai avansate pentru ceas, să personalizeze ecranul principal al micului dispozitiv, să adauge aplicații noi, și nu numai. Această aplicație a fost prezentată parțial după lansarea iOS 8.2 beta 4, arătându-ne funcționalitățile legate de fitness, accesibilitate, ceas, mesaje și securitate pe care le vom putea controla. De asemenea, setări pentru alte câteva aplicații preinstalate erau prezentate în capturile de atunci. Dar poate cele mai interesante elemente erau meniurile pentru personalizarea ecranului principal al ceasului, precum și meniul pentru ceas unde există o opțiune de a adăuga o monogramă pe cadranul ceasului.

B8290udCQAEkjaz.png-largeSeparat de pictograma aplicației Apple Watch pentru ceas, o altă captură de ecran este prezentată acum. Aceasta ne prezintă aplicația Configurări pentru Apple Watch cu toate meniurile ei. După cum putem vedea în imaginea alăturată (clic pe ea pentru a o afișa la dimensiune completă), aplicația Configurări pentru ceas va include câteva dintre opțiunile prezente și în aplicația Configurări pentru iPhone, printre acestea numărându-se meniurile: Mod Avion, Bluetooth, Nu deranjați, General, Afișaj și luminozitate, Sunete și Cod de acces. Cu alte cuvinte vorbim despre meniuri pentru controlul unor funcționalități de bază, deoarece restul setărilor vor fi disponibile din aplicația pentru iPhone a ceasului.

Iar dacă aplicațiile preinstalate pentru ceas nu vor putea fi testate până la lansarea dispozitivului, s-ar putea ca nici aplicația Apple Watch să nu poată fi testată mai devreme. Apple nu a inclus-o până acum în iOS 8.2 beta și probabil nici nu o va face până la lansarea versiunii finale a acestei actualizări sau măcar până după ce va prezenta din nou ceasul și va anunța alte aspecte importante legate de el. Și pentru că tot veni vorba, Apple Watch va fi lansat în aprilie, potrivit directorului general al Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.