Apple respinge imaginile de prezentare violente pentru aplicațiile de pe App Store

0
68
O captură de ecran a jocului Tempo care ascunde o armă pentru a respecta condițiile Apple.

Compania Apple a început să respingă publicarea sau actualizarea unor aplicații ale căror capturi de ecran prezintă ori promovează violență și arme, scrie Pocket Gamer. Drept rezultat, dezvoltatorii se văd acum nevoiți să modifice capturile de ecran prin încețoșarea  elementelor care prezintă violență sau arme ori să le elimine complet și înlocuiască pentru a putea trece peste procesul de aprobare al Apple.

Cu toate că Apple le cere dezvoltatorilor de foarte mult timp să se asigure că materialele pentru App Store care apar în față (în listele de căutare sau paginile de prezentare) sunt potrivite pentru copii, compania a început să fie abia de curând mai atent în privința a ceea ce fac dezvoltatorii. Astfel, în ultimele săptămâni, mai multor dezvoltatori de jocuri – și nu doar – li s-a impus să elimine capturile de ecran violente.

Linia directoare a App Store arată clar dezvoltatorilor că vor fi respinse acele aplicații ale căror date meta – titlu, pictograme, capturi de ecran și descriere – nu sunt potrivite pentru copiii cu cele mai mici vârste. Cu toate acestea, linia directoare evidențiază faptul că App Store permite publicarea de aplicații al căror conținut este violent.

The Loop scrie că a vorbit cu un oficial Apple în legătură cu noua măsură luată recent de către companie, iar acesta le-a spus că ei mereu au fost mai generoși în ceea ce privește imaginile de prezentare ale aplicațiilor acceptate pe App Store. De asemenea, el a vrut să evidențieze că Apple este mai îngăduitoare în ultimul timp. Or, cu alte cuvinte, oficialul Apple citat de The Loop susține exact contrariul celor spuse de unii dezvoltatori.

Vorbind despre modul în care este aplicată linia directoare, cei de la Apple nu a fost consecventă în ultimii ani. Dacă uneori sunt respinse aplicații care încalcă un anume articol de pe linia directoare, alteori este acceptată publicarea de aplicații care încalcă același articol. În cazul de față, pe App Store există și se mai publică ori actualizează aplicații ale căror capturi de ecran sunt violente sau includ arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.