Apple angajează experți în automobile pentru a lucra la un proiect „ultrasecret”

0
107

Ceva mai devreme vă spuneam că sute de angajați ai Apple încearcă să conceapă de un an un autoturism electric în stilul companiei, iar o confirmare vine din partea Financial Times.  Publicația americană scrie că Apple angajează experți în tehnologii auto și desenare de autovehicule pentru un nou „laborator de cercetare ultrasecret”. Se pare că numeroși designeri care lucrează în echipa lui Jony Ive, directorul departamentelor de design industrial și software la Apple, s-au întâlnit în mod regulat cu directori și inventatori din industria automobilelor, încercând chiar să îi angajeze pe unii dintre ei.

O echipă de angajați ai Apple, conduși de manageri experimentați care au lucrat și la departamentul iPhone, cercetează produse auto în cadrul unei locații secrete din afara campusului Apple din Cupertino. Acest laborator secret ar fi fost ridicat la finele anului trecut, la scurt timp după prezentarea iPhone 6, iPhone 6 Plus și a Apple Watch.

Financial Times scrie că Apple ar putea dezvolta o platformă software avansată care să fie dezvoltată pe bazele sistemului CarPlay sau chiar o mașină. Unele dintre sursele citate de publicație susțin că experiența persoanelor angajate indică faptul că Apple este în plin proces de dezvoltare a unei mașini care să concureze cu cele ale unor producători precum Google sau chiar Tesla. Iată ce spune una dintre surse:

[pull_quote_center]În urmă cu trei luni aș fi spus că este CarPlay. Acum cred că este o mașină[/pull_quote_center]

Ipoteza creării unei mașini noi este susținută și de The Wall Street Journal, a căror informații vi le-am prezentat aici.

Johann-Jungwirth-Apple

Anul trecut, compania Apple l-a angajat în luna septembrie pe președintele și directorul general al diviziei de cercetare și dezvoltare a Mercedes-Benz, Johnatan Jungwirth. El este listat acum pe LinkedIn ca fiind director Apple pentru ingineria sistemelor Mac, însă experiența lui este strict legată de mașini, conducere autonomă, testare și nu numai la Mercedes-Benz, unde a lucrat din 1997.

Rămâne de văzut dacă zvonurile în număr tot mai mare legate de mașina Apple se vor adeveri în anii care urmează sau dacă gigantul de Cupertino vrea doar să îmbunătățească sistemele de infotainment ale mașinilor create de producătorii actuali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.