Apple lucrează la lansarea unui nou serviciu de streaming audio integrat în iOS și OS X, și disponibil și pe Android

0
84

Deși în prezent oferă utilizatorilor din SUA nu mai puțin de două servicii de streaming audio – iTunes Radio și Beats Music – compania Apple dorește să mai lanseze unul, mai bun decât abândouă. 9to5Mac scrie că Apple lucrează la un nou serviciu de streaming plătit bazat pe tehnologiile Beats, care va fi integrat adânc în Mac-uri și în aplicația preinstalată Muzică de pe iPhone, iPad și iPod touch. Mai mult, acest serviciu va fi disponibil și pe Apple TV prin intermediul unei noi aplicații ce este în lucru acum, precum și pe dispozitivele cu Android.

Se pare că noul serviciu bazat pe streaming audio în cloud va fi centrat în jurul bibliotecii muzicale a utilizatorului. O funcționalitate de căutare va permite utilizatorului să localizeze orice melodie în catalogul iTunes/Beats și tot de acolo să asculte melodii sau să le adauge în propriile biblioteci. Mai mult, utilizatorilor le va fi permis să selecteze anumite piste pentru stocare locală pe propriile dispozitive sau computere ori să le păstreze pe toate în cloud. Funcționalități din actualul serviciu Beats Music urmează să fie integrate și ele în noul serviciu, iar printre acestea sunt amintite listele de redare, activitățile și caracteristica de mixaj. Ele vor oferi utilizatorilor acces la o gamă largă de liste de redare predefinite, selectate manual de oameni care să fie potrivite pentru anumite stări sau activități.

Mai mult, utilizatorilor Beats Music le va fi permis să comaseze conturile existente cu un cont iTunes sau Apple ID pentru a face tranziția unitară la noul serviciu. Designul aplicației va fi diferit de cel al Beats Music care se bazează pe nuanțe de negru, alb și roșu, amintind utilizatorilor mai degrabă de iTunes și aplicația Muzică de pe iOS. Mai mult, Apple va include în această aplicație și funcționalități sociale care le vor permite să partajeze cu prietenii melodii sau liste de redare.

Prețul pe care utilizatorii vor trebui să îl plătească lună de lună pentru abonamentul la noul serviciu de muzică urmează să fie de 7,99 $ pe lună, mai ieftin decât cei 9,99 $ ceruți pentru un abonament la Beats Music și mai ieftin decât în cazul serviciilor concurente oferite de Spotify, Rdio și Google Play Music. Partea și mai interesantă este că, deși se va întrepătrunde cu iTunes Radio, iTunes Match și iTunes Store, noul serviciu va fi oferit separat de celelalte două pe care le deține deja Apple: Beats Music și iTunes Radio.

Deși odată cu achiziționarea companiilor Beats Electronics și Beats Music pentru suma de 3 miliarde de dolari, compania Apple s-a făcut proprietara unei aplicații pentru Android lansarea noului serviciu va marca prima dată când Apple dezvoltă acasă la ea o aplicație pentru sistemul de operare Google. Directorul general al Apple a declarat mai demult că nu are nicio problemă cu dezvoltarea unei aplicații pentru Android, dacă ar avea vreun rost, așa că prima aplicație care are rost să fie dezvoltată pentru platforma concurenților urmează să fie cea a serviciului de muzică. Utilizatorii Window,s în schimb, nu vor primi această aplicație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.