Apple crește dimensiunea maximă a aplicațiilor de pe App Store de la 2GB la 4GB

0
299

Compania Apple a făcut joi seara o schimbare importantă pentru dezvoltatori, care se va reflecta mai ales în calitatea unora dintre aplicațiile și jocurile pentru iPhone și iPad pe care noi le instalăm pe dispozitivele noastre. Începând de acum, compania permite dezvoltatorilor să creeze aplicații cu o dimensiune maximă de 4GB. Până ieri, limita maximă de spațiu a aplicaților era de 2 GB.

Extinderea limitelor privind stocarea pe care o aplicație o poate ocupa pe iPhone sau iPad ar putea fi foarte utilă mai ales în cazul jocurilor de înaltă calitat, ce vor putea fi și mai bune dacă ar avea mai mult spațiu pentru efecte grafice îmbunătățite sau durate de joc mai lungi, deci mai apropriate de cele din jocurile pentru console și PC.

Încă de la lansarea App Store din 2008, dimensiunea maximă a unei aplicații publicate în magazin putea fi de 2 GB. Creșterea limitei dimensiunii aplicațiilor pe care dezvoltatorii le pot trimite spre publicare la 4GB reprezintă, așadar, prima astfel de creștere de la lansarea magazinului și până în prezent. Iar această creștere va fi primită cu siguranță cu brațele deschise de către unii dezvoltatori și îi va atrage și pe alții să porteze aplicații de pe PC sau să creeze de la zero noi jocuri/aplicații complexe.

În ultimii ani, au apărut un număr tot mai mare de dezvoltatori care se plângeau de faptul că jocurile lor sunt cu ani în urmă nu din cauza hardware-ului iPhone sau iPad, ci mai ales din cauza limitei de dimensiune a aplicațiilor de 2 GB, pe care o impunea Apple. Problema era cu atât mai mare cu cât de la un an la altul, terminalele cu iOS devin tot mai potente, iar tehnologiile și cerințele consumatorilor tot mai complexe. Ori noua limită de 4 GB ar trebui să ofere dezvoltatorilor acea libertate de care au nevoie atunci când creează conținut nou pentru aplicații, vor să le optimizeze pentru ecranele de înaltă rezoluție sau chiar doresc să porteze de pe console sau PC-uri unele jocuri complexe.

Utilizatorii trebuie să știe că deși aplicațiile de pe App Store pot avcea acum o dimensiune maximă de două ori mai mare, ei nu vor risca de două ori mai mult să plătească în plus pentru depășirea unităților cuprinse în planul abonamentului lor. Asta deoarece Apple limitează în continuare descărcarea aplicațiilor cu o dimensiune de maxim 100 MB prin conexiunile celulare de date.

Și dacă tot a dublat dimensiunea maximă pe care o pot avea aplicațiile de pe App Store, Apple ar putea acum să dubleze și spațiul de stocare minim pe care îl oferă dispozitivele iPhone sau iPad (16 GB – de fapt, vreo 12 GB – sunt insuficienți dacă vrei să descarci aplicații mari și, mai ales, atât de mari).

Actualizare: Prima aplicație care profită de spațiul extins (și singura, de până acum), este Disney Infinity: Toy Box 2.0 . Ea a fost lansată pe 29 ianuarie pe App Store și are dimensiunea de 3,8 GB.

  • Disney Toy Box 2.0 pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.