Apple cheltuie 1,7 miliarde de € pentru a construi două noi centre de date în Europa

0
74

Compania Apple a anunțat luni că va investi nu mai puțin de 1,7 miliarde de euro pentru a construi și pune în funcțiune două noi centre de date în Europa. Noile centre ultra-moderne ale Apple vor fi construite în orașele Athenry și Viborg din Irlanda, respectiv Danemarca, și vor avea furniza unele servicii online ale companiei americane – precum App Store, iTunes Store, iMessage, Hăți și Siri – utilizatorilor din țările europene, deci inclusiv din România.

Noua investiție semnificativă reprezintă cel mai mare proiect Apple în Europa de până acum. Suntem încântați să ne extindem operațiunile, să creăm sute de locuri de muncă și să introducem câteva dintre cele mai avansate tipuri de clădiri verzi de până acum. – Tim Cook

Centrele de date vor fi alimentate în procent de 100 din surse curate și regenerabile de energie, fiecare având cel mai mic impact asupra mediului înconjurător dintre toate centrele lansate până acum de gigantul din Cupertino. Apple va lucra de asemenea cu partenerii locali la dezvalotarea unor proiecte de energie regenerabilă care să folosească vântul și alte surse din natură pentru a alimenta cu energie centrele de date.

Credem că inovația este despre cum să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o și că momentul să abordăm schimbările climatice a sosit. Angajamentul nostru privind responsabilitatea mediului este bun pentru planetă, este bun pentru afacerea noastră și bun pentru economia europeană – Lisa Jackson, vicepreședinte Apple

Cele două centre de date cu o suprafață de peste 166.000 de metri pătrați fiecare ar trebui să devină operaționale până în anul 2017 și să ajute la depășirea pragului de 670.000 de locuri de muncă create sau susținute de Apple în Europa (dintre care, majoritatea sunt legate de dezvoltarea aplicațiilor pentru iOS). Legat de dezvoltatorii de aplicații, Apple susține că aceștia au câștigat peste 6,6 miliarde de euro.

Apple a angajat direct, până în prezent, 18.300 de persoane din 19 țări europene, 2.000 dintre acestea alăturându-se companiei în ultimele 12 luni. Anul trecut, Apple a contribuit cu nu mai puțin de 7,8 miliarde de dolari la economia Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.