La începutul acestei luni, echipa iTunes din Londra a Apple a postat pe site-ul companiei o ofertă de loc de muncă pentru un „Producător editorial” care are experiență în domeniul muzicii pop și anumite cunoștințe în jurnalismul muzical. Această ofertă a companiei Apple ne sugerează faptul că ea își dorește să extindă echipa editorială înaintea comasării Beats și iTunes / lansării unui nou serviciu de streaming audio de la sfârșitul acestui an.

Persoana angajată de Apple pe noul post va avea avea sarcini atât de producere, cât și editoriale, ea trebuind să scrie, editeze și supravegheze un grup de scriitori liber-profesioniști, acopertind conținutul muzical, video (filme) și nu numai. O bună parte din acest loc de muncă va fi dedicat proiectelor și promovărilor, persoana trebuind să fie concentrată pe colaborarea departamentului pe care îl conduce cu celelalte astfel încât să se asigure că tot conținutul nou este produs la timp.

Din descrierea ofertei de loc de muncă reiese că persoana căutată de Apple ar putea să se ocupe (și) de secțiunea „iTunes Editors’ Notes”. Aceasta oferă utilizatorilor, pe lângă descrierea aplicației, prezentarea cărții sau a albumului de către cel care le-a publicat, o scurtă descriere realizată de către editorii Apple – care este mereu pozitivă și arată în câteva cuvinte despre ce este vorba în aplicația/cartea/albumul respectiv. De asemenea, editorii iTunes publică biografia celor mai importanți dintre artiștii prezenți în Store. Nu este însă exclus ca aceast loc de muncă să aibă legătură cu serviciul de streaming audio Beats Music refăcut sau cu un alt tip de conținut pe care Apple ar dori să îl adauge până la sfârșitul acestui an în magazinele sale.

În ultimele luni, Apple a făcut angajări și achiziții importante din domeniul muzicii, sugerându-ne că are planuri de modificare a iTunes. Nu demult a fost achiziționată de către gigantul din Cupertino compania specializată pe analiză media Semetric, iar săptămâna trecută s-a aflat că DJ-ul de la BBC Radio, Zane Lowe, se va alătura Apple.

- Reclamă -