Compania Apple continuă strategia de achiziționare a unor companii mai mici care pot ajuta la îmbunătățirea actualelor sau viitoarelor produse și servicii proprii. Una dintre cele mai recente achiziții ale gigantului din Cupertino este producătorul de sintetizatoare și pluginuri audio – Camel Audio. Informația a fost descoperită pe platforma de înregistrare a corporațiilor Companies House și confirmată apoi de adresa Camel Audio care a fost mutată recent pe Strada New Bridge, la numărul 100, care coincide cu adresa sediului din Londra al companiei Apple. O altă confirmare în acest sens este dată de faptul că singurul director al Camel Audio, Heather Joy Morrison, este listat acum pe LinkedIn ca și avocat Apple.

Compania Camel Audio este cunoscută în domeniul muzicii pentru gama largă de pluginuri, sintetizatoare, efecte și sunete pe care le distribuie prin intermediul software-ului Alchemy. Disponibil până acum la prețul de 249 $, Alchemy includea 1.000 de sunete, 5,5 GB de monstre, un motor de resintetizare, resintetizatoare spectrale, un sintetizator analog virtual și multe, multe altele. Motorul puternic din spatele acestui software a fost extrem de util pentru toți utilizatorii care doreau să creeze sau să manipuleze sunetele.

La începutul acestui an, Camel Audio și-a închis porțile, oprind accesul la software-ul său de pe propriul site web. Acest lucru ne sugerează faptul că firma a intrat în posesia Apple încă din ianuarie, strategia fiind preluată de gigantul american în cazul tuturor companiilor achiziționate.

Există posibilitatea ca tehnologiile dezvoltate de-a lungul anilor de Camel Audio să fie încorpotate în software-urile pentru muzică ale companiei Apple, Logic Pro X fiind probabil aplicația care le va primi pe cele mai multe dintre acestea.

Actualizare 24 februarie ora 22:40: Jim Dalrymple de la The Loop a contactat Apple pentru a comenta informațiile privind achiziționarea companiei Camel Audio, iar un purtător de cuvânt al celor din Cupertino i-a oferit confirmarea indirectă oferită în legătură cu orice întrebare legată de achiziții: „Apple cumpără din când în când companii tehnologice mai mici și nu discută în general despre planurile și obiectivele sale.”

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.