Compania Apple este în proces de angajare a unor experți Samsung care lucrează la tehnologiile viitorului. Informația vine de la Korea Times, una dintre cele mai cunoscute publicații din Coreea de Sud, care citează oficiali ai gigantului asiatic.

Se pare că Apple vizează în principal experții Samsung Electronics în dezvoltarea tehnologiilor pentru viitoarea generație a cipurilor. Citând un oficial care a dorit să îi fie păstrat anonimatul, publicația sud-coreeană ne indică faptul că Apple a făcut și în trecut numeroase angajări de persoane cu experiență în dezvoltarea de cipuri, „furând” mai multe persoane ale Samsung. Apple convinge angajații gigantului sud-coreean folosindu-se de compensația competitivă, precum și de o serie de promisiuni, cum ar fi independența mai mare pe care persoanele o vor avea lucrând ca și ingineri Apple.

Mai mult decât atât, se pare că Apple nu s-a oprit doar la a recruta experți Samsung care creează cipuri. Un oficial citat de Korea Times susține că gigantul din Cupertino a mai angajat și numeroși experți în dezvoltarea de baterii. Acesta alimentează practic zvonurile privind lansarea unui autovehicul electric de către Apple.

Faptul că Apple crește numărul persoanelor cu experiență care să lucreze la viitoarele cipuri ale companiei nu mai este deloc o surpriză, însă angajarea de exeperți în baterii este un lucru pe care nu l-am prea întâlnit în ultimii ani. Desigur, aceștia ar putea ajuta la dezvoltarea de noi baterii pentru iPhone, iPad, MacBook sau Apple Watch, însă, așa cum notează și sursa anonimă a publicației sud-coreene, este și mai posibil ca persoanele să contribuie la dezvoltarea de baterii pentru un proiect nou și mai mare – mașina.

Partea interesantă este că Samsung era prezentată recent de un producător de baterii ca fiind una dintre companiile de la care Apple a furat angajați. Această companie a și intentat gigantului din Cupertino un proces.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.