Apple a anunțat la acest sfârșit de săptămână lansarea unui program de extindere a serviciilor de reparații pentru computerele MacBook Pro și MacBook Pro cu ecran Retina, după ce a constatat că este posibil ca „un număr limitat de sisteme” să aibă probleme precum distorsionarea semnalului video, lipsa semnalului video sau reporniri neașteptate ale sistemului. Se pare că aceste sisteme MacBook Pro au fost comercializate în perioada februarie 2011-decembrie 2013.

Începând cu data de 27 februarie 2015, Apple sau furnizorii autorizați ai companiei din România și alte țări vor repara gratuit sistemele MacBook Pro afectate. Simptomele prezentate de acestea sunt: semnal video distorsionat sau demodulat pe ecranul computerului; lipsa semnalului video pe ecranul computerului (sau pe afișajul extern), chiar și în momentul în care MacBook-ul este pornit; repornirea neașteptată a computerului. Modelele de MacBook Pro care sunt afectate sunt cele care au ecrane de 15 inchi sau 17 inchi:

  • MacBook Pro (15 inchi, la începutul lui 2011)
  • MacBook Pro (15 inchi, la sfârșitul lui 2011)
  • MacBook Pro (Retina, 15 inchi, mijlocul anului 2012)
  • MacBook Pro (17 inchi, începutul anului 2011)
  • MacBook Pro (17 inchi, la sfârșitul lui 2011)
  • MacBook Pro (Retina, 15 inchi, începutul anului 2013)

Notă: Poți utiliza instrumentul „Verifică-ți acoperirea” de pe site-ul de asistență al companiei Apple pentru a afla dacă computerul tău este pe lista celor afectate. În cazul în care el nu prezintă nicio problemă și nici nu apare pe lista computerelor afectate, atunci nu te mai adresa companiei Apple sau un furnizor de servicii autorizat, deoarece oricum nu vor repara nimic la el și ți-l vor returna la fel.

În cazul în care ai un MacBook Pro cu probleme la ecran, atunci va trebui să mergi cu computerul la un furnizor de servicii autorizat Apple (în România, iStyle, Noumax, Vox Timișoara, Apcom – îl poți căuta pe cel mai apropriat de tine folosind acest instrument). După ce computerul a fost dus în service, un tehnician va efectua un test de diagnosticare a sistemului MacBook Pro pentru a verifica eligibilitatea, iar dacă se constată problema, atunci va fi reparat. Reține că durata poate diferi în funcție de disponibilitatea persoanelor din service, iar atunci când va fi finalizată repararea, vei fi contactat de către service sau acesta ți-l va returna acasă (dacă l-ai trimis prin curier).Notă: Înainte de a trimite MacBook-ul în service, efectuează-i un backup, apoi șterge toate datele de pe el.

În cazul în care ai plătit pentru reparație la Apple sau un furnizor de servicii Apple autorizat, atunci așteaptă-te să fii contactat de Apple în vederea aranjării condițiilor de rambursare a sumei plătite de tine. În cazul în care nu ai fost contactat încă, dar ai plătit pentru o astfel de reparație, atunci contactează Apple urmând acest link.

Programul este valabil până la data de 27 februarie 2016 sau timp de trei ani de la data vânzării inițiale (în funcție de varianta care oferă acoperire mai îndelungată).

Lansarea acestui program de reparare gratuită vine după ce compania Apple a fost acționată în judecată păentru problemele pe care le au MacBook-urile Pro cu afișajele și încăpățânarea companiei de a nu le schimba gratuit. O instanță a decis ca Apple să repare sistemele afectate și să înțeleagă gravitatea problemei.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.