Scriitorul John Gruber, cunoscut ca fiind o persoană apropriată companiei Apple, a publicat recent pe blogul personal Daring Fireball un articol pe ceea ce crede el că va fi prețul Apple Watch (inclusiv prețul versiunii celei mai scumpe, din aur de 18 carate) și modul în care vor fi comercializate diferitele accesorii pentru ceas.

Făcând un pas înapoi de la piața tehnologiei și uitându-se la cea de accesorii persoanale, Gruber a descoperit că estimările sale din toamnă privind prețul ceasului erau greșite. Pe atunci, el susținea că Apple Watch Edition, modelul din aur de 18 carate, va fi comercializat la un preț aproximativ de 5.000 $. După ce a întrebat prieteni care au cunoștințe în domeniu dacă acea estimare de preț este prea mare, Gruber s-a ivit cu următoarea situație:

[pull_quote_center]

Răspunsul a fost mereu <<Nu>>. Dar modul în care mi s-a spus <<Nu>> mi-a dat impresia că am pus greșit întrebarea. Trebuia să întreb dacă 5.000 $ este o sumă prea mică.

Consider că modelele Edition de Apple Watch vor avea un preț minim de 10.000$ – iar dacă intuiția îmi este corectă în ceea ce privește brățările și curelele, atunci cel mai scump ceas va fi comercializat la 20.000$.

[/pull_quote_center]

Trecând mai departe, Gruber opinează că utilizatorii Apple Watch vor putea alege și schimba brățările cu altele. Compania Apple nu oferă niciun indiciu în acest sens, însă mulți consideră că ea va comercializa curele separate pentru utilizatorii care doresc să potrivească ceasul la mai multe vestimentații. Asta înseamnă că, în teorie, chiar și cei care optează pentru o versiune mai accesibilă de Apple Watch vor avea posibilitatea de a-i alătura o brățară mai scumpă sau care nu este disponibilă pentru acel model. În acest sens, trebuie făcută specificarea că recent am aflat de la surse din cadrul companiei Apple că vor fi într-adevăr comercializate brățări separate.

Chiar dacă teoria ne spune că ceasul ar primi orice brățară, dacă se potrivește cu versiunea aleasă (38 mm sau 42 mm), în practică lucrurile ar putea sta complet diferit. Gruber face referire la brățările adresate modelului de Apple Watch din oțel inoxidabil. După cum este prezentat pe site-ul Apple, prima opțiune va fi o brățară sport, apoi una clasică, Milanese Loop, piele luxoasă (Modern Buckle, pentru versiunea de 38 mm și Leather Loop, pentru cea de 32 mm), lista încheindu-se cu Link Bracelet. Pe lângă faptul că vor exista brățări diferite în funcție de versiunea Apple Watch aleasă, Gruber ne indică și faptul că ordinea în care sunt afișate de Apple brățările ar putea fi crescătoare atunci când vine vorba despre prețul ceasului (cu alte cuvinte, cea mai ieftină brățară va fi cea Sport, iar cea mai scumpă ar putea fi Link Bracelet).

Nu același lucru îl putem spune despre Apple Watch Edition – modelul din aur de 18 carate. Pe site-ul Apple brățările pentru acest model sunt afișate într-o ordine care, în opinia lui Gruber, nu are aproape sigur nicio legătură cu prețul.

Având în vedere faptul că există trei colecții diferite de Apple Watch – Sport, Apple Watch și Edition -, două versiuni – 38 mm și 42 mm -, și multe brățări și curele concepute pentru fiecare, prețul ceasului ar putea varia foarte mult, în funcție de alegerea fiecăruia. Astfel, de la prețul de pornire anunțat de Apple – 349 $ – s-ar putea ajunge ușor la câteva mii (sau zeci de mii, dacă îl ascultăm pe Gruber) de dolari.

Deși nu sunt de acord cu teoria conform căreia prețul Apple Watch Edition va fi de peste 10.000 $ – ba chiar va ajunge la 20.000 $ – (totuși, nu știu cine ar da banii de pe un Rolex Daytona sau un Breitling pe un ceas electronic care are o durată de viață foarte limitată), consider că articolul lui John Gruber merită citit pentru a-ți face o idee mai bună în legătură cu ceasul Apple și elementele la care trebuie să te aștepți.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.