OS X 10.10.3 beta 2 este acum disponibil pe portalul dedicat dezvoltatorilor pentru descărcare și testare. Această actualizare vine la două săptămâni distanță de prima versiune beta a OS X 10.10.3 și la trei săptămâni distanță de versiunea publică a OS X 10.10.2

Noua versiune a OS X are build-ul cu numărul 14D87h, acesta fiind, deloc surprinzător, mult mai recent decât build-ul 14D72i cu care venea prima versiune beta. OS X 10.10.3 beta 2 include corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor, precum și o noutate semnificativă legată de caracterele emoji.

Continuând procesul de diversificare a caracterelor, compania Apple a inclus în OS X 10.10.3 nu mai puțin de 300 de noi caractere emoji, marea parte fiind variații ale celor disponibile deja. Practic, acum OS X îți va permite să selectezi culoarea pielii caracterului pe care îl partajezi prin mesaje și nu numai, șase tonalități diferite fiind momentan disponibile. De asemenea, în cazul caracterelor pentru familie au fost incluse mai multe emoji care reprezintă cupluri de același sex, atât cu, cât și fără copii. În plus, emoji includ 32 de noi steaguri de țări – așa cum probabil că v-ați gândit deja, steagul României nu a fost încă inclus. Actualizare: Apple a actualizat aspectul produselor sale afișate în tastatură. Astfel, în locul ceasului tradițional avem acum un Apple Watch cu brățară neagră, iar emoji-ul pentru iPhone are un aspect care ne aduce aminte mai degrabă de iPhone 6 decât de iPhone 3Gs.

 

Actualizarea la OS X 10.10.3 beta 2 poate fi efectuată de către dezvoltatori prin intermediul sistemului de actualizare software al OS X (App Store) sau prin intermediul portalului dedicat lor. Din nefericire, nici acum utilizatorii înscriși în programul AppleSeed nu pot descărca OS X 10.10.3 beta.

OS X 10.10.3 va aduce utilizatorilor de computere cu Yosemite o serie de funcționalități noi. De departe, cea mai importantă dintre ele este noua aplicație Poze pentru Mac, ea fiind creată pentru a înlocui iPhoto și Aperture (toate detaliile despre această aplicație pot fi găsite aici). Alături de aplicația Poze, OS X 10.10.3 include compatibilitate cu sistemul de verificare în doi pași al Google, precum și schimbări semnificative în privința selectorului de caractere emoji.

Împreună cu cea de-a doua versiune beta a OS X 10.10.3, compania Apple a mai lansat în această seară Xcode 6.3 beta 2 cu Swift 1.2 și OS X Server 4.1 Developer Preview. De asemenea, iOS 8.3 beta 2 a fost publicat pentru dezvoltatorii iOS.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.