La doar o săptămână distanță de lansarea versiunii finale a OS X 10.10.2 Yosemite, după o perioadă de testare care s-a întins pe două luni, a venit timpul ca Apple să treacă la o versiune nouă a sistemului de operare pe care să o testeze alături de dezvoltatorii de aplicații. OS X 10.10.3 este acum disponibil pe portalul dedicat dezvoltatorilor pentru descărcare și testare.

Noua versiune a OS X are build-ul cu numărul 14D72i, acesta fiind, deloc surprinzător, mult mai recent decât build-ul 14C109 cu care vine OS X 10.10.2. OS X 10.10.3 include corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor, însă prea multe nu sunt menționate încă de către Apple. Cel mai important este că noua versiune a sistemului pentru Mac include și o aplicație ce ne-a fost promisă de ceva timp.

După luni întregi de așteptare, aplicația Poze, a cărei lansare era stabilită, potrivit Apple, la începutul anului 2015, este acum disponibilă încă din prima versiune beta a OS X Yosemite 10.10.3. Deși în ultimele săptămâni a eliminat cam toate referințele legate de această aplicație, făcând pe unii utilizatori să creadă că lansarea i-a fost amânată, iată că Apple se ține de cuvânt și oferă utilizatorilor acel înlocuitor pentru iPhoto și Aperture (a căror proces de dezvoltare s-a încheiat atunci când OS X Yosemite a fost lansat).

Captură de ecran via The Verge
Captură de ecran via The Verge

Noua aplicație Poze pentru OS X este foarte similară celei de pe iOS, oferind însă utilizatorilor o funcționalitate ceva mai extinsă. Potrivit companiei Apple, aplicația organizează în mod automat bibliotecile foto și permite retușarea pozelor folosind instrumente complexe. Mai mult, această aplicație are integrată Biblioteca foto iCloud pentru sincronizarea pozelor între dispozitive.

În principiu, aplicația Poze pentru sistemul de operare OS X ne aduce aminte de cea pentru iOS, așa cum ar fi și trebuit. Ea include cam aceleași modalități de organizare a pozelor, instrumente mai complexe pentru editare și, în plus, posibilitatea de a comanda albume foto tipărite sau fotografii în format pătrat sau panoramic.

Pagina Apple de prezentare a aplicației Poze pentru Mac menționează că ea va ajunge la publicul larg în primăvară. Acest lucru ne indică automat faptul că OS X 10.10.3 va ajunge tot în perioada martie-mai.

os-x-10-10-3

Actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru OS X poate fi efectuată doar de către dezvoltatori fie folosind App Store, fie portalul Mac Developer Center. Ea include aplicația Poze. Utilizatorii înscriși în programul AppleSeed nu vor primi deocamdată actualizarea, așa că mai trebuie să aștepte câteva versiuni beta să fie publicate pentru a o primi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.