OneNote – aplicația creată de către Microsoft pentru crearea, organizarea și sincronizarea notițelor – a primit două actualizări importante pe App Store în ultimele zile. Atât versiunea pentru iPad a aplicației, cât și cea pentru Mac sunt acum disponibile în versiuni noi și includ o serie de funcționalități care îi vor încânta pe utilizatori.

Începând cu aplicația OneNote pentru tablete, versiunea 2.9 a acesteia introduce funcționalitatea de scriere de mână a notițelor. Disponibilă până acum doar pe tabletele cu Windows sau Android, funcționalitatea care le-a lipsit utilizatorilor de iPad vine și în aplicația lor preferată, permițându-le să scrie sau să facă orice desen în cadrul unei notițe. Selectând fila Desen din bara cu opțiuni, utilizatorii vor putea să selecteze unul dintre instrumentele disponibile (creion, marker, stilou, ș.a) și să aleagă grosimea și culoarea minei/tușului, iar poi vor putea începe să deseneze, să scrie sau să schițeze ceva, în oricare dintre notițele noi sau existente. Aplicația include chiar și un instrument de respingere a apăsărilor accidentale cu palma prin selectarea modului în care ții în mod normal un creion în mână. Mai mult, ea permite desenarea atât cu mâna liberă, cât și cu un stylus.inkingwithipad3-1024x768

În plus față de scrierea de mână, cea mai recentă versiune a OneNote pentru iPad include un sistem de recunoaștere optică a imaginilor, permițând astfel utilizatorilor să caute în textul conținut de imaginile din caietele OneNote. Din nefericire, această caracteristică este acceptată doar pentru noile imagini adăugate în caietele OneDrive, însă Microsoft promite că o va extinde și la imaginile existente.

La final, versiunea 2.9 a aplicației OneNote pentru iPad aduce corecturi de erori. Puteți efectua actualizarea fie din pagina Updates de pe App Store, fie urmând linkul direct de mai jos:

screen800x500

Trecând la aplicația OneNote pentru Mac, aceasta a primit zilele trecute actualizarea 15.7.1, care aduce, exact ca și versiunea pentru iPad a aplicației, un sistem de recunoaștere optică a imaginilor. Acesta permite căutarea de texte incluse în imaginile din caietele OneNote, precum și copiarea textului imaginii și inserarea într-una dintre notițe. Minusul legat de această funcționalitate este că, la fel ca și pe iPad, este momentan disponibilă doar pentru imaginile noi adăugate într-un caiet OneDrive.

Separat de căutarea optică, versiunea 15.7.1 introduce în aplicația pentru Mac funcționalitatea de ascundere a autorilor din vizualizarea filelor, precum și funcționalitatea de închidere a ferestrei fără a închide și aplicația. La final rămân desigur celelalte corecturi de probleme și mențiunea că actualizarea poate fi efectuată fie din pagina Updates de pe App Store, fie urmând linkul direct de mai jos:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.