Zilele trecute un site web din China prezenta lumii întregi ceea ce par a fi primele imagini cu viitorul MacBook cu ecran de 12 inchi pe care compania Apple îl va lansa în prima parte a acestui an. Mulțumită acelor imagini am putut observa două schimbări majore de design față de modelele precedente de MacBook Air: rama de aluminiu a ecranului a fost înlocuită cu o singură bucată de sticlă ce acoperă și ecranul, și, mai important, logoul Apple iluminat a dispărut, fiind înlocuit cu unul sudat de carcasă (vezi imaginea de mai sus).

Logo-MacBook-Air-12-001

Această din urmă schimbare este una destul de semnificativă în condițiile toate MacBook-urile lansate în ultimii ani au logouri iluminate, acesta devenind un element oarecum definitoriu. Iar dacă sperați ca acele imagini să nu fie autentice, atunci avem vești destul de proaste deoarece blogul francez Nowhereelse a publicat un nou set de imagini care demonstrează faptul că designerii Apple au uitat de logoul translucid și iluminat.

Imaginile din cadrul acestui articol ar fi fost primite de francezi încă din luna decembrie, însă la acea vreme nu s-a putut confirma că ele sunt și autentice. Acum, în schimb, ni se spune că, spre deosebire de logourile din aluminiu pentru iPhone 6, acestea sunt trimise în seturi de câte 4 și nu 6, iar dimensiunile sunt evident mai mari. O altă deosebire constă în faptul că zona din jurul logoului, care permite sudarea lui de carcasă, are dimensiuni mai mari în cazul componentei pentru MacBook. Pentru a demonstra acest lucru, francezii au supradimensionat unul dintre logourile pentru iPhone 6 astfel încât să fie de aceeași dimensiune cu cel pentru MacBook, apoi au comparat dimensiunile plăcilor pe care stau, rezultatul fiind cel din ilustrația de mai jos.

Logo-MacBook-Air-12-002

Așadar, este foarte posibil ca logoul Apple de pe viitorul MacBook Air să nu fie iluminat, dezamăgindu-i pe cei care iubeau și această parte a laptopurilor companiei americane.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.