După ce a înregistrat un nou trimestru fiscal cu vânzări record de dispozitive iPhone, compania Apple se pregătește de o primăvară destul de aglomerată, susține analistul KGI Securites, Ming-Chi Kuo într-o nouă comunicare trimisă investitorilor.

Analistul american, care în trecut a reușit să facă previziuni destul de corecte în legătură cu produse nelansate ale Apple, susține acum că vânzările de dispozitive iPhone din ultimul trimestru al anului trecut au reușit din nou să depășească toate așteptările, nu mai puțin de 73 de milioane de unității fiind vândute în această perioadă de gigantul din Cupertino. Dintre aceste 73 de milioane de unități, analistul estimează că 42 de milioane sunt dispozitive iPhone 6, 16 milioane iPhone 6 Plus, iar diferența alte modele de iphone, cum ar fi iPhone 5s, iPhone 5c și iPhone 4s. Separat de iPhone, în perioada ultimelor trei luni ale anului trecut Apple ar fi vândut în jur de 21,4 milioane de tablete iPad, mai puține cu 17,8% față de anul trecut.

Trecând la estimările pentru primele trei luni ale anului 2015, analistul estimează că Apple va comercializa peste 61 de milioane de dispozitive iPhone și doar 10,1 milioane de tablete iPad.

Desigur, acestea sunt simple estimări ale unui analist, iar, legat de primul set de cifre – cel pentru anul 2014 -, trebuie să știți că mâine, adică luni, Apple va prezenta rezultatele financiare pe trimestrul 4 al anului fiscal 2014, anunțând în același timp și totalul dispozitivelor vândute.

Trecând mai departe, analistul face acum și câteva previziuni în legătură cu Apple Watch și un viitor MacBook pe care Apple urmează să îl lanseze. Începând cu ceasul, analistul susține că, așa cum ar fi și normal, Apple va face, înaintea lansării, mai multe precizări importante, cum ar fi autonomia bateriie sau momentul în care vor începe precomenzile. Vorbind despre stocul de ceasuri, acesta ar trebui să fie suficient pentru lansare în condițiile în care majoritatea componentelor sunt livrate în cantități foarte mari către partenerii Apple. Cu toate acestea, anumite componente cheie nu sunt disponibile în cantități așa de mari, astfel că fabricile care se ocupă de asamblarea Apple Watch nu ar avea cum să producă atât de multe unități câte ar dori Apple. Kuo susține că Apple va vinde 2,8 milioane de ceasuri în primul trimestru fiscal al acestui an, acest lucru fiind în principal datorat faptului că ceasul va fi lansat abia în luna martie.

La final, analistul ne vorbește despre o lansare în același prim trimestru fiscal al anului 2015 și a unui MacBook Air cu ecran de 12 inchi. Legat de acest model de MacBook, mai multe detalii au fost prezentate recent și sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.