Magazinul Google Play a câștigat demult lupta descărcărilor, dar App Store face cei mai mulți bani

0
876

Între platformele iOS și Android există cel puțin o diferență remarcabilă: dacă cea din urmă înregistrează cea mai mare cotă de piață, platforma Apple se bucură de un profit mult mai mare. Iar această regulă nu se aplică doar la dispozitivele iPhone și iPad, ci și la celelalte produse ale companiei Apple pentru care există competitori din partea Google și a partenerilor.

Să luăm exemplul magazinelor de aplicații, unde, dat fiind numărul mult mai mare de dispozitive cu Android pe piață, cele mai multe descărcări sunt înregistrate de Magazinul Google Play. Iar dacă vă gândiți că mai multe descărcări înseamnă și un profit mai mare, mai ales că pe App Store și Google Play sunt, în mare, cam aceleași aplicații, ei bine vă înșelați.

Firma de analiză App Annie a publicat raportul pe 2014 în care ne prezintă câteva date interesante legate de cele două magazine de aplicații. În primul rând, ea confirmă faptul că Google Play a înregistrat cu 60% mai multe descărcări decât App Store în 2014. Cu toate acestea, magazinul de aplicații de pe iOS a generat cu 70% mai mulți bani în aceeași perioadă de timp decât magazinul de pe Android.

Datele celor de la App Annie sunt obținute prin analizarea a peste 700.000 de aplicații disponibile pe ambele platforme.

Iar aceste date nu ar trebui deloc să ne surprindă. Dezvoltatorul popularului joc Monument Valley a prezentat de curând câteva date legate de descărcări și veniturile obținute, din care reiese faptul că din cele 5,8 milioane de dolari generate de aplicație, nu mai puțin de 81,7% vin de la App Store și restul de la Google, Amazon și Microsoft.

Separat de descărcări, din datele celor de la App Annie mai reiese că trei țări au generat singure mai mulți bani pentru dezvoltatori decât toate celelalte din lume combinate. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Japonia și Coreea de Sud. Cu toate acestea, o creștere importantă au înregistrat și țările supranumite BRICS – Brazilia, Rusia, China și India.

În 2014, Apple a anunțat că dezvoltatorii de aplicații pentru iOS au câștigat 10 miliarde de dolari în total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.