Unul dintre cei mai cunoscuți clienți de poștă electronică – Microsoft Outlook – are în sfârșit o aplicație pentru iPhone și iPad ce reprezintă o alternativă bună la modul în care serviciul a fost integrat în aplicația preinstalată Mail de pe iOS. Aplicația Microsoft Outlook pentru iPhone și iPad a fost lansată pe App Store în cursul zilei de joi, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza cu ușurință și organiza cutiile de poștă electronică, fișierele atașate și calendarele într-un singur loc.

Aplicația este compatibilă nu doar cu clientul Outlook și serviciile Office 365 pe care le oferă Microsoft, ci și cu iCloud, Gmail sau Yahoo Mail, fiind astfel un bun înlocuitor chiar și pentru aplicația preinstalată Mail. Mai mult, în privința fișierelor, aplicația permite utilizatorilor să le atașeze în e-mailuri dacă au fost salvate din alte e-mailuri primite anterior sau dacă sunt stocate pe OneDrive sau Dropbox.

Una dintre funcționalitățile cu care Microsoft se laudă este cea de realizare a unor acțiuni mai rapid prin simple glisări pe ecran. Utilizatorii vor putea glisa pentru a șterge, arhiva sau programa mesajele primite pentru vizualizare ulterioară. Toate aceste acțiuni pot fi personalizate după bunul plac de fiecare utilizator și într-o oarecare măsură sunt asemănătoare celor implementate de Apple în aplicația Mail din iOS 8.

O altă funcționalitate cu care se poate lăuda Outlook este cea de triere a mesajelor pentru utilizatori, ea făcând să fie afișate doar acelea care sunt considerate a fi importante pentru fiecare. Astfel, e-mailurile considerate a fi mai puțin relevante pentru utilizatori vor fi automat incluse în cutia poștală Altele. Alături de aceste funcții, Outlook mai vine și cu un sistem de filtrare care permite afișarea doar a mesajelor din poșta electronică care sunt necitite, marcate cu fanion sau care conțin fișiere atașate, precum și cu o funcție inteligentă de afișare a utilizatorilor.

Outlook este prima aplicație dezvoltată de către Microsoft după achiziționarea startup-ului Accompli specializat în dezvoltarea de soluții pentru e-mail. Tot aceeași aplicație face parte din efortul Microsoft de a-și extinde produsele și serviciile pe cât mai multe platforme, un prim pas făcut în acest sens fiind portarea pe iOS a întregii suite de aplicații pentru productivitate Office.

Aplicatia Microsoft Outlook este disponibilă pe App Store în format universal pentru iPad și iPhone, fiind optimizată și pentru ecranele mari ale iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Outloox are dimensiunea de 22,5 MB, dar poate fi instalată doar pe acele terminale care rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară. Aplicația a fost tradusă și în limba română.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.