Atunci când vine vorba despre predicții ale unor analiști în legătură cu produsele companiei Apple care nu au fost lansate încă, Ming-Chi Kuo este cel mai cunoscut deoarece informațiile sale au fost de cele mai multe ori acurate. Un nou raport al analistului american dezvăluie o informație cât se poate de importantă legată de viitorul Mac-urilor și al dispozitivelor cu iOS, deopotrivă.

Analistul susține că Apple urmează să implementeze în Mac-uri procesoare create pe arhitectura proprie ARM în următoarele doisprezece sau douăzeci și patru de luni. Utilizarea în gama Mac a unor procesoare concepute de inginerii Apple ar putea inițial să fie restrânsă doar la modelele de bază, care nu au nevoie de chiar atât de multă putere de procesare. Dar chiar și pentru a atinge acest obiectiv îndrăzneț, inginerii companiei Apple trebuie să lucreze din greu în așa fel încât să îmbunătățească performanțele procesoarelor din seria A și să facă trecerea de la cipurile Intel de bază cât se poate de justificată. Desigur, la un moment dat compania americană ar trebui să ajungă și până într-acolo încât să înlocuiască procesoarele Intel cu procesoare ARM proprii.

Întreaga teorie a analistului se fundamentează pe procesul de diversificare a fabricilor care produc cipurile Apple A ce sunt folosite în dispozitivele iPhone și iPad. TSMC, Samsung și GlobalFoundries sunt momentan cei trei parteneri ai companiei americane care sunt responsabili de producerea tuturor cipurilor de care Apple are nevoie. Analistul american a observat că anul acesta cipurile Apple A9 pentru iPhone urmează să fie produse în tandem de Samsung și GlobalFoundries, în timp ce TSMC se va ocupa de producerea cipului Apple A9X pentru viitoarea generație de iPad Air. Anul viitor, în schimb, lucrurile se vor diversifica din nou, deoarece TSMC urmează să primească toată producția de cipuri Apple A10 pentru iPhone, iar Samsung producția cipurilor Apple A10X pentru iPad.

Procesul de diversificare va afecta chiar și producția cipurilor Apple S1 pentru Apple Watch. Dacă anul acesta, Samsung este compania responsabilă de producerea celor mai multor cipuri pentru ceas, la anul, când se preconizează că va fi lansat un nou model, urmează TSMC să se ocupe de producția acestor cipuri.

Teoria analistului priovitoare la tranziția platformei OS X către arhitectura ARM, după ani la rândul în care s-a folosit doar arhitectura Intel este una cât se poate de interesantă, dar și plauzibilă. Apple preferă să facă totul pe cont propriu (mai puțin producția), iar asta poate determina compania să lanseze procesoare proprii mai rapide decât cele Intel.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.