Dintotdeauna Apple s-a opus jailbreak-ului și instalării de software-uri neautorizate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch. De aceea, compania Apple blochează cu fiecare actualizare adusă iOS acele vulnerabilități pe baza cărora au fost dezvoltate cele mai recente soluții de jailbreak. Iar iOS 8.1.3 nu este o excepție, din păcate pentru iubitorii jailbreak-ului.

Lansat în cursul nopții trecute, iOS 8.1.3 nu doar că vine cu o serie de corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor, ci și cu îmbunătățiri pe partea de securitate. Potrivit articolului de securitate publicat de către Apple odată cu actualizarea, iOS 8.1.3 înlătură multe dintre vulnerabilitățile folosite de către echipa TaiG, care a dezvoltat soluția de jailbreak cu același nume pentru dispozitivele care au instalat iOS 8, iOS 8.0.2, iOS 8.1, iOS 8.1.1 și iOS 8.1.2.

Echipa din spatele soluției de jailbreak TaiG nu a anunțat încă dacă actualizarea iOS 8.1.3 blochează sau nu soluția lor, însă numărul vulnerabilităților descoperite în iOS pentru care Apple îi creditează și utilizatorii care au făcut actualizarea deja apoi au încercat să facă jailbreak folosind metoda existentă confirmă (via Twitter) fără doar și poate că TaiG jailbreak este imposibil pe iOS 8.1.3 în momentul de față.

Desigur, utilizatorii care au făcut actualizarea la iOS 8.1.3, dar nu pot trăi fără jailbreak (…) pot încă să facă downgrade la iOS 8.1.2 sau să facă actualizarea de la o versiune mai recentă a iOS la iOS 8.1.2. Această situație este însă temporară și poate să mai dureze câteva ore, câteva zile sau câteva săptămâni.

Ultima soluție de jailbreak blocată de către Apple a fost Pangu, odată cu lansarea iOS 8.1.1.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.