Intel lansează noi procesoare Broadwell care ar putea sosi pe MacBook Air și MacBook Pro

0
488

2015 este anul în care există șanse extrem de mari ca Apple să lanseze noi modele de MacBook Pro și MacBook Air. Cum Intel va lansa până la finele acestui an o gamă variată de procesoare din generația ”Broadwell”, este foarte posibil ca ele să echipeze noile modele de Mac, oferindu-le un spor de performanță și o eficiență mai bună.

Un prim pas în lansarea noii generații de procesoare a fost făcut astăzi când cea mai mare companie de semiconductoare din lume a anunțat lansarea noului set complet de procesoare ”Broadwell-U”, deschizând ușa companiei Apple pentru a lansa noi versiuni, mai performante, de MacBook Air și MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inchi. Această lansare se potrivește cu planificarea Intel a lansărilor de procesoare Broadwell ce apăruse anul trecut pe Internet și indica faptul că varianta pentru MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inchi a procesoarelor din generația a 5-a va sosi în perioada iulie-august.Captură de ecran din 2015.01.05 la 22.46.48

Potrivit celor de la AnandTech, noile cipuri Broadwell-U includ și un set de 4 cipuri de 28 de wați tactate la frecvențe cuprinse între 2,5 GHz și 3,1 GHz și oferă plăci grafice integrate Intel Iris 6100. Din lista de mai sus, cipurile Core i5-5257U, Core i5-5287U și Core i7-5557U reprezintă upgrade-uri pentru cipurile Haswell-U utilizate de către Apple în actualul MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inchi. În ceea ce privește cipurile potrivite pentru MacBook Air, Intel oferă nu mai puțin de 4 seturi diferite de cipuri Broadwell-U de 15 wați care vin cu plăci grafice integrate Intel HD 6000. Noile procesoare sunt tactate la frecvențe de lucru cuprinse între 1,6 și 2,2 GHz, acestea fiind mai mari decât cele ale cipurilor Intel Haswell folosite pe actualele modele de MacBook Air (1,4 – 1,7 GHz). Atât în cazul versiunilor pentru MacBook Pro, cât ți în cazul versiunilor de cipuri Intel Broadwell potrivite pentru MacBook Air, vorbim, pe lângă creșterea frecvenței de lucru, de îmbunătățiri semnificative atât în privința performanțelor CPU, cât și a celor GPU.

Un oficial al Intel a declarat pentru AnandTech că noile cipuri din seria Broadwell-U au început deja să fie livrate către comercianți și că lansarea primelor modele de computere echipate cu ele este programată pentru finele acestei luni. Acest lucru ne indică faptul că modelele 2015 de MacBook Air și MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inchi vor fi echipate cu ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.