Cea mai așteptată teleconferință Apple de prezentare a rezultatelor financiare este cu siguranță cea de la început de an, deoarece anunță mereu vânzări record de dispozive pe perioada trimestrului în care sunt sărbătorile de iarnă. Dacă ai investit bani pentru a cumpăra acțiuni Apple sau ești un fan al companiei, atunci trebuie să știi că gigantul din Cupertino a anunțat aseară că va prezenta rezultatele financiare pentru trimestrul patru al anului fiscal 2014 (în SUA, trimestrul 1 al anului fiscal 2015) luni, pe 27 ianuarie.

Ca de obicei anunțul va fi făcut de către Apple în două moduri. În primul rând, compania va emite undeva în jurul orei 23:30 un comunicat de presă în cadrul căruia va anunța rezultatele financiare și vânzările de dispozitive. Apoi, începând cu ora 0:00 (ora României) a zilei de 28 ianuarie va începe o teleconferință în cadrul căreia directorul general al companiei, Tim Cook, împreună cu directorul economic, Luca Maestri, vor discuta rezultatele financiare, performanțele companiei și vor răspunde întrebărilor adresate de jurnaliștii și investitorii invitați.

Ziua de 27 ianuarie ar trebui, așadar, să ne ofere o imagine destul de clară asupra vânzărilor de dispozitive iPhone 6 și iPhone 6 Plus pe perioada Sărbătorilor, dar și asupra evoluției vânzărilor de tablete iPad și a Mac-urilor. La începutul ultimului trimestru fiscal din 2014, compania Apple previziona că el va aduce vânzări cuprinse între 63,5 miliarde de dolari și 66,5 miliarde de dolari, o marjă brută de 37,5 și 38,5 procente, cheltuieli de operațiuni cuprinse între 5,4 și 5,5 miliarde de dolari, alte cheltuieli de 325 milioane $ și o cotă de impozitare de 26,5 procente. Dacă aceste rezultate se vor adeveri sau vor depăși așteptările companiei, rămâne să vedem pe 27 ianuarie.

Ca de obicei, de pe iTutorial.ro veți afla rezultatele financiare prezentate de către Apple și cele mai importante noutăți de la teleconferința pe care o va organiza compania la începutul zilei de 28 ianuarie.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.