Google a lansat Google Cast ca și o alternativă compatibilă cu iPhone și iPad a Apple AirPlay

0
434

Chiar dacă mulți dintre utilizatorii de iPhone, iPad și Mac sunt familiarizați sau folosesc de mult timp tehnologia AirPlay pentru a reda de la distanță conținut audio și/sau video la difuzoare ori televizor mulțumită unor receptoare, cum ar fi Apple TV, de exemplu, Google a anunțat abia astăzi un competitor cu adevărat serios pentru tehnologia celor de la Apple. Invenția Google se numește Google Cast și este o tehnologie de streaming audio în genul Google Chromecast. La fel ca și AirPlay, Google Cast permite utilizatorilor să transmită la distanță și fără fir melodiile redate pe telefon, tabletă, computer sau navigatorul Chrome pe difuzoare compatibile.

Google Cast se folosește de o serie de aplicații existente, cum ar fi mai puțin cunoscutele (în România, desigur) Pandora, iHeartRadio, Muzică Google Play sau de YouTube (și altele pe care le puteți vedea în această listă) pentru a reda melodiile selectate de utilizator pe difuzoare comercializate de companii precum LG sau Sony. La fel ca și numărul de aplicații compatibile cu această tehnologie, și numărul dispozitivelor de pe care utilizatorii vor putea reda conținut audio pe difuzoarele compatibile este mare. Alături, desigur, de tablete și telefoane cu Android ori PC-uri cu navigatorul Chrome, utilizatorii vor putea folosi și dispozitive iPhone, iPad și chiar Mac-uri (în cazul acestora din urmă, doar cu Chrome).

Deși aparent pare foarte asemănător cu AirPlay de pe iPhone, iPad și Mac, între Google Cast și tehnologia celor de la Apple există și câteva diferențe. Poate una dintre cele mai importante este legată de faptul că difuzoarele Google Cast vor reda conținutul din cloud și nu direct de pe dispozitiv, iar asta ar putea duce, potrivit companiei dezvoltatoare, la o calitate audio mai bună și posibilitatea de a face multitask pe terminale fără a disturba în vreun fel fluxurile. Partea mai puțin bună este că, spre deosebire de AirPlay, Google Cast nu va permite utilizatorilor să redea muzică stocată local pe dispozitive, în aplicații precum Muzică.

https://www.youtube.com/watch?v=8q0yZomXuSw

Dacă în cazul AirPlay producătorii de difuzoare nu s-au chiar înghesuit să adopte tehnologia Apple în propriile produse, Google promite că la ei situația va sta diferit în sensul că Sony, LG și HEOS by Deon vor lansa în primăvară primele difuzoare compatibile cu Google Cast. De asemenea, Google mai promite să încheie parteneriate și cu alți producători, dar și să crească numărul dispozitivelor compatibile cu Google Cast.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.