Director al diviziei de ceasuri Hublot din cadrul celei mai mari companii producătoare de bunuri de lux din întreaga lume, Louis Vuitton Moet Hennessy, și șef interimar al faimosului producător de ceasuri Tag Heuer, Jean-Claude Biver a acordat recent un interviu pentru Bloomberg în cadrul căruia ne prezintă câteva informații despre un viitor smartwatch Tag Heuer, dar și surprinde cu o nouă afirmație în legătură cu Apple Watch.

Biver este persoana care a a criticat Apple Watch încă dinaintea lansării, iar după ce ceasul a fost prezentat de compania Apple, a declarat că arată ca și cum ar fi fost desenat de ”un student în primul trimestru de studiu”. Acum el s-a răsucit la 180 de grade, declarând în cadrul interviului Bloomberg că, deși este un produs competitor, el va cumpăra și va purta un Apple Watch atunci când Apple îl va lansa.

[pull_quote_center]Este un produs fantastic, o realizare incredibilă. Nu trăiesc doar în tradiție, cultură și trecut, ci vreau de asemenea să fiu conectat la viitor. Iar Apple Watch mă conectează la viitor. Ceasul meu mă conectează la istorie, la eternitate.[/pull_quote_center]

Afirmația privitoare la Apple Watch este cu atât mai interesantă cu cât Jean-Claude Biver a vorbit în interviu mai mult despre lansarea unui smartwatch Tag Heuer. El recunoaște că în industria de ceasuri elvețiene există o lipsă de tehnologii noi, deoarece companiile de aici nu au un istoric sau tradiție în domeniul comunicațiilor și hardware, ambele fiind necesare pentru un ceas inteligent. De aceea, susține el, Tag Heuer va dezvolta smartwatch-ul propriu folosind o ”artă diferită” care îmbină ceasurile elvețiene mecanice, clasice cu tehnologia din Sillicon Valley. În acest sens, este foarte posibil ca Tag Heuer să colaboreze cu Google sau Intel pentru a crea noul ceas inteligent.

Cât despre viitorul ceas inteligent Tag Heuer, directorul interimar al companiei susține că pe lângă funcțiile clasice de înregistrare a localizării prin GPS, numărare a pașilor și integrarea cu smartphone-urile, compania elvețiantă va încerca să își diferențieze produsul de celelalte smartwatch-uri prin oferirea unor aplicații exclusive și prin parteneriate cu anumite echipe sportive, de exemplu.

Totuși până când Tag Heuer își va lansa ceasul, Jean-Claude Biver va avea timp suficient să testeze noul Apple Watch. Se zvonește că smartwatch-ul Apple va fi pus în vânzare în luna martie a acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.