Cum să elimini o tastatură terță de pe iPhone sau iPad – Tutorial

- Publicitate -

iOS 8 aduce utilizatorilor de iPhone, iPad și iPod touch posibilitatea de a instala și folosi una sau mai multe tastaturi terțe în oricare dintre aplicațiile disponibile pe dispozitivul tău (care, desigur, folosesc tastatura). Probabil că, la fel ca și mine, mulți dintre voi ați descărcat o mulțime de tastaturi la început pentru a le testa pe toate și a o căuta pe cea care vi se potrivește cel mai bine. La un moment dat însă fiecare dintre noi a descoperit fie că tastatura implicită a iOS este cea mai simplă și mai bună soluție (cazul meu), fie că una dintre tastaturile terțe ale iOS sunt perfecte pentru nevoile sale.

După ce ai găsit tastatura ”perfectă” în iOS 8, indiferent care ar fi ea, s-ar putea să te deranjeze simplul fapt că ai mai multe tastaturi pe care le poți accesa accidental sau care fac mai îndepărtată tastatura Emoji. Astfel, deși nu te încurcă prea mult, s-ar putea să vrei să faci puțină curățenie prin lista tastaturilor de pe iPhone sau iPad pentru a păstra totul mai bine organizat.

Cum să elimini o tastatură de pe iPhone sau iPad

Cerințe

  • Un iPhone, iPad sau iPod touch
  • iOS 8 sau o versiune ulterioară, pentru eliminarea unei tastaturi terțe (descărcate de pe App Store). În versiunile anterioare ale iOS poți elimina doar tastaturile pentru alte limbi sau tastatura Emoji

Metoda 1

ipad home screen #itutorial.ro (1)

Prima metodă și cea mai simplă în cazul tastaturilor terțe este de a șterge complet tastatura terță descărcată pe dispozitivul tău iPhone sau iPad. Acest lucru implică nu doar eliminarea ei din lista cu tastaturi, ci și ștergerea aplicației aferente. Recomand să ștergi complet o tastatură terță doar dacă nu îți place și știi că nu o mai folosești pe viitor, deoarece unele tastaturi pot învăța ceea ce obișnuiești tu să scrii sau cum obișnuiești să o faci și include în sugestii acele cuvinte. Ștergerea completă a aplicației tastaturi va duce la imposibilitatea instalării ulterioare a tastaturii aferente, până în momentul reinstalării aplicației respective.

Metoda 2

Aceasta implică un proces similar celui de adăugare a tastaturii și va duce doar la eliminarea tastaturii din lista cu tastaturi a dispozitivului tău iOS. Spre deosebire de prima metodă, în cazul acesteia va fi posibilă oricând re-adăugarea acestei tastaturi în lista cu tastaturi a dispozitivului tău, fără a mai fi necesară re-descărcarea aplicației ei de pe App Store. Metoda 2 este recomandată în special pentru tastaturile pe care vrei să le mai folosești ulterior. De asemenea, doar aceasta se adresează și tastaturilor în alte limbi și tastaturii Emoji.

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;ipad home screen #itutorial.ro
  2. Deschide meniul General;
  3. Selectează Tastatură;IMG_0242
  4. Atinge butonul Editați din partea dreaptă sus a ecranului;IMG_0236
  5. Atinge cercul roșu cu semnul minus ”-” și apoi atinge butonul Ștergeți care apare în dreptul tastaturii pe care vrei să o elimini.
  6. Atinge butonul OK din partea dreaptă sus a ecranului.

Notă: Alternativ, poți urma primii trei pași, apoi efectua o glisare spre stânga pe tastatura pe care dorești să o elimini. Prin acest procedeu va apărea același buton Ștergeți pe care va trebui să îl acționezi pentru a șterge tastatura.

Începând de acum, niciuna dintre tastaturile eliminate nu vor mai fi afișate atunci când încerci să introduci un text (nici măcar în lista cu tastaturi). Desigur, vei putea readăuga o tastatură eliminată urmând pașii din tutorialul:

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Ai uitat parola ID-ului Apple? Iata cum poti sa o resetezi – Tutorial

Pentru a crea un ID Apple este necesar sa setezi o parola destul de complicata, care trebuie...

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
361UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Apple TV HD și 4K

Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 16.3 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4, 5, 6 și 7 („HD” și...

Apple a lansat actualizarea 16.3 pentru HomePod

La o zi distanță de lansarea iOS 16.3 / iPadOS 16.3, watchOS 9.3 și a macOS Ventura 13.2 , actualizări majore care introduc o lungă listă...

Apple a lansat macOS Monterey 12.6.3 și macOS Big Sur 11.7.3

macOS Monterey 12.6.3 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Monterey este însoțită de o actualizare adusă de către Apple...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.