Apple lansează o versiune cu 2TB de stocare pentru Mac mini

0
195

Dezamăgind actualii și potențialii cumpărători de Mac mini, atunci când a lansat noua versiune a computerului, după doi ani de pauză, gigantul din Cupertino nu a mai anunțat lansarea și a unui model cu spațiu de stocare de 2 TB. În cazul generației anterioare, acest model era cel de top (în privința stocării), iar decizia companiei Apple de a-l scoate din vânzare a fost una destul de surprinzătoare.

Probabil după valul de critici venite imediat după lansarea noului model și după solicitările făcute de către consumatori, Apple a revenit asupra deciziei de a oferi ca și opțiune de top pentru Mac mini pe cea de 1 TB (Fusion Drive sau Flash PCIe), actualizând pagina compterului cu o nouă opțiune superioară. Așa cum probabil că vă așteptați, este vorba de o nouă opțiune de spațiu de stocare Fusion Drive, ea având 2 TB. Utilizatorii vor putea configura această opțiune nouă de Mac mini la achiziționarea computerului pentru suma de 100$.Captură de ecran din 2015.01.14 la 08.13.54

Desigur, achiziționarea unei opțiuni de 2TB pentru Mac mini este mult mai avantajoasă la preț decât achiziționarea unei versiuni de 1 TB de stocare flash (care costă 800 $), însă există și micile dezavantaje. Versiunea cu 1 TB de spațiu de stocare Fusion Drive rămâne și acum cea de bază pentru versiunile mai accesibile, iar cea de 2TB va echipa versiunea de top (cu procesor dual-core tactat la 2,8 GHz și 8 GB de RAM).

Prin lansarea unei opțiuni de 2 TB pentru Mac mini, Apple nu a rezolvat și celelalte probleme ale Mac mini generate odată cu lansarea primului model. Spre exemplu, Mac mini în continuare nu permite achimbarea RAM-ului după achiziționare și nici nu este disponibil în vreo versiune quad-core.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.