Apple a lansat OS X 10.10.2 pentru toți posesorii de Mac

0
66

Seară aglomerată pentru compania Apple. La foarte puțin timp după ce a lansat versiunea finală a iOS 8.1.3 pentru iPhone, iPad și iPod touch, gigantul american a publicat o actualizare software cel puțin la fel de importantă și pentru posesorii de Mac. După o perioadă de testare de 2 luni, ce a inclus șapte actualizări beta, versiunea finală a OS X 10.10.2 Yosemite poate fi acum descarcată de toată lumea pe propriile Mac-uri compatibile cu Yosemite.

OS X 10.10.2 a fost lansat – iată noutățile

Noua versiune a OS X este recomandată tuturor celor care au instalat Yosemite pe propriile computere fiindcă îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac-urilor. Mai multe despre această actualizare:

  • Rezolvă o problemă care poate cauza deconectarea conexiunii Wi-Fi
  • Rezolvă o problemă care poate cauza încărcarea lentă a paginilor web
  • Corectează o problemă care determina încărcarea conținutului extern al e-mailurilor de către Spotlight chiar dacă preferința respectivă era dezactivată în Mail
  • Îmbunătățește sincronizarea audio și video la utilizarea unor căști Bluetooth
  • Adaugă posibilitatea de a explora iCloud Drive în Time Machine
  • Îmbunătățește performanțele enunțării VoiceOver
  • Rezolvă o problemă care determină pronunțarea fiecărui caracter de către VoiceOver la introducerea de text într-o pagină web
  • Adresează o problemă care poate cauza comutarea neașteptată a limbilor de către metoda de introducere
  • Îmbunătățește stabilitatea și securitatea din Safari

Pentru utilizatorii din domeniul intreprinderilor, compania Apple notează că OS X 10.10.2 îmbunătățește performanțele pentru navigarea în titlurile DFS din Finder, corectează o problemă care cauza afișarea incorectă a timpului pentru anumite invitații din Calendar, corectează o problemă legată de conturile Microsoft Exchange care cauza oprirea notificărilor în organizatorul de întâlniri atunci când cineva accepta o invitație din Calendar, adresează o eroare în care Safari putea cere în continuu datele la accesarea unui site web protejat de autentificarea NTLM și include posibilitatea de a stabili răspunsuri din oficiu pentru conturile Microsoft Exchange în Mail.

Alături de noutățile și îmbunătățirile de mai sus, actualizarea OS X 10.10.2 este importantă și pentru sporirea securității Mac-urilor. Separat de îmbunătățirile de securitate menționate mai sus, actualizarea înlătură câteva dintre breșele de securitate descoperite recent. Printre acestea se numără cele prezentate de către echipa de securitate Google Project Zero, precum și vulnerabilitatea Thunderstrike disponibilă pe Mac încă din 2012. Toate actualizările de securitate din OS X 10.10.2 sunt notate de către Apple în acest articol.

Actualizarea la OS X 10.10.2 poate fi efectuată prin intermediul App Store de pe orice Mac care a făcut deja actualizarea la OS X Yosemite, restul trebuind să parcurgă procesul actualizării celei mai recente versiuni a sistemului de operare pentru a instala această actualizare direct.

Desigur, actualizarea este recomandată pentru toți utilizatorii care dețin un Mac compatibil cu OS X Yosemite 10.10. Poate cele mai notabile noutăți în legătură cu această actualizare sunt cele legate de Wi-Fi și Safari, aceste două elemente dezamăgind utilizatorii încă de la lansarea actualizării 10.10 deoarece nu funcționau corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.