Apple a lansat iOS 8.1.3 pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
1093

Confirmând parțial zvonurile de la începutul anului, compania Apple a lansat marți seara prima actualizare pentru iOS din anul 2015. iOS 8.1.3 este cea mai recentă versiune a sistemului de operare și ea poate fi descărcată gratuit începând de acum de către toți utilizatorii de iPhone 4s (sau oricare alt model mai recent), iPad 2 (sau oricare alt model mai recent) și iPod touch generația a 5-a.

La fel ca și actualizările precedente ce au fost lansate după iOS 8.1, iOS 8.1.3 aduce utilizatorilor de dispozitive iPhone, iPad și iPod touch o serie de corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor care ar trebui să îmbunătățească stabilittaea și experiența de utilizare. Deloc surprinzător, actualizarea la cea mai recentă versiune a iOS este recomandată tuturor utilizatorilor care au dispozitive gratuite, cea mai simplă metodă de descărcare și instalare fiind cea OTA (prin accesarea Configurări>General>Actualizare software). De asemenea, actualizarea poate fi efectuată prin intermediul iTunes, conectând dispozitivul la un computer. Pentru a efectua actualizarea la cea mai recentă versiune a iOS, în deplină siguranță, este recomandat să urmezi pașii din cadrul tutorialului:

iOS 8.1.3 – iată tot ce aduce nou:

Potrivit Apple, actualizarea iOS 8.1.3 include corecturi de probleme, stabilitate sporită și îmbunătățiri ale performanțelor, printre care:

  1. Reduce spațiul de stocare necesar pentru a efectua o actualizare software
  2. Corectează o problemă care împiedica introducerea parolei de ID Apple pentru Mesaje și FaceTime de către unii utilizatori
  3. Adresează o problemă care bloca afișarea rezultatelor Spotlight la căutarea aplicațiilor după nume
  4. Corectează o problemă care împiedica funcționarea gesturilor multitasking pe iPad
  5. Adaugă noi opțiuni de configurare destinate testării standardizate din domeniul educației

Împreună cu aceste noutăți, iOS 8.1.3 înlătură și o mulțime de probleme de securitate descoperite pe parcursul ultimelor săptămâni. Compania Apple creditează pentru descoperirea acestor vulnerabilități mai mulți experți în probleme de securitate, echipa Google Project Zero, precum și dezvoltatorii soluților de jailbreak: TaiG și Pangu. Mai multe detalii despre problemele de securitate înlăturate odată cu această actualizare puteți găsi în acest articol.

În ceea ce-i privește pe cei care au efectuat jailbreak folosind metodele Pangu sau TaiG, ei ar trebui să se ferească momentan de efectuarea actualizării la iOS 8.1.3 în condițiile în care mai vor să aibă jailbreak-ul, deoarece Apple ar fi putut înlătura unele dintre problemele de securitate pe baza căreia a fost dezvoltată, mai ales cea din urmă soluție (Actualizare: iOS 8.1.3 blochează versiunile actuale ale soluțiilor de jailbreak Pangu și TaiG). Dacă nu ai și nici nu te interesează jailbreak-ul, atunci fă cu încredere actualizarea.

iOS 8.1.3 succede iOS 8.1.2, o versiune a iOS pe care Apple a lansat-o la începutul lunii decembrie pentru a corecta o serie de erori și adresa o problemă legată de soneriile cumpărate de pe iTunes Store. Pentru prima dată în procesul de testare al iOS, compania Apple a implicat anumiți angajați din magazinele sale pentru a testa actualizarea iOS 8.1.3 și nu a oferit-o dezvoltatorilor.

iOS 8.1.3 – descarcă acum (linkuri directe)

Este recomandat ca actualizarea la iOS 8.1.3 să fie efectuată printr-una dintre metodele susmenționate (wireless sau iTunes). Dacă, însă, din diferite motive, dorești să faci actualizarea prin metoda ”.ipsw”, atunci am inserat mai jos linkurile pe care trebuie să le descarci pentru a face actualizarea manual.

iPhone

iPad

iPod touch

Notă: Doar modelele GSM de iPhone și iPad (modelul Wi-Fi+Cellular) sunt compatibile cu rețelele din România și majoritatea zonelor de pe glob.

După descărcarea fișierului .ipsw potrivit modelului de iPhone, iPad sau iPod touch pe care îl deții, pentru a face actualizarea va trebui să ai descărcat iTunes 12 sau o versiune ulterioara (mai multe detalii aici) pe propriul computer. Dacă ai instalat deja sau ai descărcat iTunes 12, pornește-l și accesează pagina care îți afișsează informații despre terminalul tau. În pagina respectivă apasă pe tasta Option/alt pe Mac sau Shift (in cazul Windows) și, ținând apasată această tastă, fă clic pe butonul Caută actualizare sau Restaurare. Se va deschide o ferseastră care va afișa toate fișierele de pe computerul tău în cadrul căreia va trebui să cauți fisierul descărcat ce are terminația .ipsw și să faci clic pe el. Așteaptă apoi să se instaleze actualizarea pe propriul dispozitiv.


 

iOS 8.1.3 succede iOS 8.1.2, o versiune a iOS pe care Apple o lansa în luna decembrie pentru a înlătura o eroare legată de soneriile cumpărate de pe iTunes Store. Potrivit unor informații recente, iOS 8.1.3 a fost testată de către Apple chiar și cu angajații din propriile magazine, însă compania americană a evitat să oferă și o versiune pentru dezvoltatori a acestei actualizări.

iOS 8.1.3 este o actualizare minoră care include în mare doar corecturi de probleme, însă Apple testează în momentul de față și iOS 8.2 – o actualizare care va include schimbări mai importante la nivelul sistemului de operare. Poate cea mai importantă noutate a acestei actualizări va fi compatibilitatea cu ceasul Apple Watch. De fapt, principalul motiv pentru care Apple a lansat încă din noiembrie iOS 8.2 beta este WatchKit, compania dorind să ofere dezvoltatorilor timp suficient să creeze aplicații ori să le optimizeze pe cele pentru iPhone astfel încât să fie compatibile cu ceasul.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.