Apple îl comemorează pe Dr. Martin Luther King Jr. pe pagina principală a Apple.com

0
106

dr martin luther king

Compania Apple și-a actualizat pagina principală a site-ului său web pentru a aduce aminte tuturor vizitatorilor de unul dintre cei mai remarcabili activiști ai SUA. La 86 de ani de la nașterea lui, Dr. Martin Luther King Jr. este comemorat de una dintre cele mai mari companii din întreaga lume. Pe întreaga pagină principală a site-ului Apple apare imaginea lui MLK, alături de câteva cuvinte de laudă pentru lupta dusă de el în încercarea de a oferi tuturor drepturi egale.

[pull_quote_center]Astăzi reflectăm asupra vieții și viziunii lui Dr. Martin Luther King Jr. și a muncii sale care continuă în favoarea celor mai mari îngrijorări ale umanității.[/pull_quote_center]

La rândul său, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a publicat pe Twitter o serie de mesaje care conțin citate din Martin Luther King Jr., dar care fac trimitere și la pagina companiei Apple unde acesta este comemorat. De fapt, Tim Cook este un mare admirator al lui MLK, aducând  în repetate rânduri aminte de el și cuvintele rostite în diferite discursuri. Mai mult, într-un interviu destul de recent, a declarat că păstrează fotografii cu Dr. Luther King și cu politicianul Robert Kennedy în biroul său de la Apple.

Pe lângă actualizarea adusă paginii principale, Apple își încurajează angajații să participe la acțiuni de voluntariat. În schimbul unei zile libere, compania americană se oferă să doneze 50$ fiecărei ore lucrate de angajați ca și voluntari.

Dr. Martin Luther King Jr. a fost un activist politic cunoscut mai ales pentru faptul că a organizat și condus marșuri în favoarea desegregației, dreptului la vot și a altor drepturi civile elementare pentru cetățenii de culoare nord-americani. El a rămas în istorie și datorită faimosului discurs ”I have a dream” rostit în cadrul unui marș pentru libertate.

- Reclamă -