Iată o prezentare video a Apple Watch-ului lansat în… 1995

0
63

Apple Watch este cu siguranță primul ceas inteligent Apple care intră în producție de serie. Dar în niciun caz nu este primul ceas creat de compania din Cupertino. De fapt, în anii ’80 un prototip al Apple ne demonstra că încă de pe atunci inginerii săi se gândeau cum ar trebui să arate și să funcționeze un ceas deștept, pentru ca în 1995 un prim ceas să fie lansat de compania americană. Nu vorbim însă despre un ceas inteligent și nici despre un dispozitiv care a ajuns să fie cu adevărat comercializat de către Apple.

La doi ani înainte ca Steve Jobs să se reîntoarcă la compania pe care a cofondat-o, conducerea Apple a ordonat crearea unui ceas de mână cu cadran din aluminiu colorat într-o nuanță de albastru, sticlă rezistentă, un logo colorat, mecanism japonez și o brățară plină de ”Mac OS”, pentru a-i recompensa pe acei utilizatori de Mac care făceau upgrade la Mac OS System. Desigur, ceasul arată și este unul banal, ba chiar parcă ar fi adresat copiilor (din acele vremuri, căci mi-e teamă că pe cei de acum nu-i mai păcălești cu așa ceva).

Vă spuneam la sfârșitul anului trecut că mai multe astfel de ceasuri au fost păstrate în condiții bune de un distribuitor, iar după mai mult de o decadă, el a decis să le scoată la vânzare, la prețuri modeste, cuprinse între 99$ și 129$. Unul dintre ceasurile puse pe atunci la vânzare a fost achiziționat de YouTuberul Jonathan Morrison de la canalul TLD, iar el s-a gândit să îi facă o prezentare interesantă care să ne arate în detaliu obiectul creat în Cupertino în urmă cu aproape 20 de ani.

Clipul de mai sus include chiar și câteva păreri ale unor utilizatori care nu au mai văzut acest ceas înainte, toți fiind surprinși de designul ceasului, dar și de calitatea lui, în ciuda aparențelor.

Dacă un astfel de Apple Watch este puțin probabil să mai găsiți să procurați acum, unul lansat în 2014 veți găsi cu siguranță în lunile următoare, după ce Apple îl va lansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.