Apple a extins disponibilitatea versiunilor beta ale iOS și la angajați

0
46

Vă spuneam ceva mai devreme că au apărut pe Internet o serie de informații potrivit cărora Apple va lansa săptămâna viitoare iOS 8.1.3 pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch. Informația era confirmată de angajații din magazine ai companiei Apple și de traficul pe unele site-uri efectuat de pe terminale cu iOS 8.1.3, iar de aici reiese un lucru important.

Potrivit lui Mark Gurman, Apple va începe să ofere anumitor angajați din magazinele sale acces la versiunile nelansate ale iOS pentru a crește semnificativ numărul acelora care pre-testează versiunile viitoare ale sistemului de operare. Chiar dacă acesta ne spune că schimbarea se va produce în viitor, ea s-a produs deja potrivit zvonului legat de iOS 8.1.3.

Noul program extins pentru testarea versiunilor nelansate ale iOS marchează prima expansiune a sistemului de testare a pre-lansărilor iOS ce era disponibil până acum doar angajaților companiei Apple din Cupertino și, în cazul versiunilor mari, dezvoltatorilor de aplicații. Prin oferirea unor versiuni nelansate ale iOS angajațiilor din magazine, Apple se poate asigura în primul rând că problemele ce nu au fost descoperite de inginerii săi sunt identificate înainte de a oferi publicului actualizările, dar și că poate testa anumite actualizări pe care nu le oferă dezvoltatorilor cu persoane care teoretic nu dau din casă.

Mutarea făcută de către Apple privind procesul de pre-lansare al versiunilor iOS este una cât se poate de logică din moment ce compania americană a fost mai ales anul trecut aspru criticată pentru calitatea versiunilor inițiale ale iOS 8 ce lăsau de dorit. Adevărata explozie a venit în momentul în care Apple a lansat iOS 8.0.1, o actualizare ce făcea dispozitivele iPhone 6 și iPhone 6 Plus aproape nefuncționale.

Pe viitor nu este exclus ca Apple să adopte și pentru iOS strategia OS X de testare. În ceea ce privește sistemul de operare pentru Mac, versiunile noi nu doar că sunt pre-testate de către angajații companiei, chiar și din magazine, și de către dezvoltatori, ci și de utilizatorii de rând. Începând cu ultimele versiuni ale OS X Mavericks, compania Apple a introdus programul AppleSeed prin care oferă oricărui utilizator posibilitatea de a testa versiuni nelansate ale sistemului de operare. Cum oficialii companiei americane știu că mulți dintre utilizatorii care desarcă versiuni beta ale iOS sunt mai ales utilizatori simplii și nu dezvoltatori, acceptând să urmeze un proces mai complicat și chiar să cheltuiască bani pentru a face acest lucru, ar fi logic ca Apple să le permită tuturor celor care vor să sacrifice stabilitatea unei versiuni publice a iOS să descarce versiunile beta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.