Apple Watch este poate cel mai așteptat produs al companiei Apple din anul 2015, mai ales după ce toată lumea știe din septembrie cum arată viitorul dispozitiv și câteva dintre caracteristicile sale. Deși ceasul va fi pus în vânzare de către Apple, cel mai probabil, în luna martie a acestui an, Târgul de electronică de la Las Vegas care s-a desfășurat zilele acestea a adus pe piață primele Apple Watch-uri… contrafăcute. Compania chineză Hyperdon a fost prezentă la CES 2015 pentru a comercializa așa zise Smart Watch-uri ce nu reprezintă nimic mai mult decât falsuri de Apple Watch, potrivit Mashable.

Publicația engleză a reușit să cumpere un astfel de produs cu – atenție – 27 de dolari. Ceasul vine cu un pedometru, cronometru, alarmă și o caracteristică numită ”Anti Lost” despre care se crede că poate alerta utilizatorul atunci când ceasul iese din raza de acoperire Bluetooth. Mai mult decât atât, produsul și funcționează. Cei de la Mashable susțin că au reușit – după câteva încercări – să asocieze ceasul cu un iPhone 6, să efectueze apeluri telefonice de pe el și chiar să redea muzică. Mai mult, ceasul arată foarte asemănător, de la distanță, cu Apple Watch-ul prezentat de către Apple și are o interfață copiată după viitorul produs al gigantului din Cupertino. Și costă 27 de dolari…

Smart Watch-ul companiei chineze poate primi și notificări de la unele aplicații, însă solicită descărcarea unui APK ”ciudat” ce funcționează doar cu dispozitivele care au făcut jailbreak. În ceea ce privește încărcarea, ceasul se alimentează folosind un cablu USB și are o autonomie de până la 180 de ore, potrivit companiei creatoare.

Desigur nu se poate compara un astfel de ceas cu Apple Watch și poate fi încadrat cel mult la categoria ”o încercare eșuată”. Totuși, să dai 27 de dolari și să ai un lucru asemănător cu Apple Watch care mai și funcționează mi se pare incredibil.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.