Apple se confruntă cu un nou proces intentat de utilizatorii nemulțumiți. Compania americană a fost dată marți în judecată de un grup de utilizatori americani nemulțumiți de faptul că gigantul din Cupertino nu informează corect utilizatorii în legătură cu spațiul de stocare pe care îl va ocupa cea mai recentă versiune a sistemului de operare odată ce va fi descărcată pe iPhone sau iPad. Acțiunea în justiție acuză faptul că iOS 8 poate ocupa până la 23,1 procente din capacitatea de stocare a unui dispozitiv cu iOS, arătând nemulțumirea utilizatorilor cu privire la faptul că nu sunt informați în mod corect atunci când cumpără un iPhone, iPad sau iPod touch și nici atunci când descarcă o actualizare a iOS.

Reclamanții indică instanței că tactica Apple este de a determina utilizatorii într-un moment personal, cum ar fi o nuntă, o aniversare, etc., unde cu toții fac multe poze și filmări, să cumpere spațiu de stocare suplimentar în iCloud pentru a putea stoca datele noi. Astfel, compania americană obține și mai mult profit, iar utilizatorii care au crezut că un iPhone de 16 GB oferă chiar 16 GB să se vadă nevoiți să plătească suplimentar pentru a obține și spațiul pe care îl ocupă iOS 8.

Chiar dacă Apple recunoaște în unele note de subsol că spațiul de stocare menționat pe cutie sau pe site-ul web pentru produse ar putea fi mai mic decât cel enunțat, majoritatea utilizatorilor nu au luat la cunoștință acest lucru înainte de a cumpăra dispozitivele, potrivit reclamanților.

O casă de avocatură din Washington D.C s-a oferit să susțină cauzele atât a acelor utilizatori care au descărcat prin actualizare iOS 8, cât și a acelora care au cumpărat terminale pe care iOS 8 a devenit preinstalat. În acest proces, reclamanții cer și despăgubiri companiei Apple pentru prejudiciile create, dar și modificarea politicii legate de promovarea spațiului de stocare pe care îl au dispozitivele.

Partea interesantă este că Apple știe faptul că iOS 8 ocupă prea mult spațiu de stocare, iar acest lucru s-a văzut cu lansarea iOS 8.1.1 care creștea spațiul liber de stocare pe iPhone și iPad cu aproximativ 500 de MB pe toate dispozitivele.

Din punctul meu de vedere, reclamanții au perfectă dreptate atunci când acuză compania Apple că îi păcălește și nu le spune care va fi spațiul de stocare ce le va rămâne după actualizare sau care este spațiul de stocare liber al dispozitivelor, indiferent de capacitatea lor de stocare. Nu mă încălzește cu nimic faptul că pe cutia unui iPhone scrie că are o capacitate de stocare de 16 GB atât timp cât el îmi oferă 11,8 GB (iPhone 6 Plus) sau că pe cutia unui iPad Air 2 scrie că are 16 GB atât timp cât el îmi oferă 12 GB liberi. Situația este și mai rea în cazul acelor dispozitive care au 64 GB sau 128 GB spațiu de stocare, deoarece un iPhone 6 Plus de 64 GB, de exemplu, oferă doar 55,7 GB liberi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.