Adobe lansează o actualizare pentru Flash Player cu scopul de a înlătura o nouă vulnerabilitate periculoasă

0
256

Probabil că nimeni nu mai este surprins de vulnerabilitățile care sunt descoperite constant în pluginul Flash Player, însă cea mai recentă ar trebui să îi îngrijoreze pe mulți dintre posesorii de Mac-uri și PC-uri. În cursul weekendului compania Adobe a publicat de urgență o versiune actualizată a pluginului Flash Player cu scopul de a înlătura o vulnerabilitate ce a fost ținută în taină până acum deoarece permite infractorilor cibernetici să preia controlul asupra computerelor de la distanță.adobe flash player update

Toate versiunile pluginului Flash Player pentru Mac și PC mai vechi de 16.0.0.287 (și inclusiv această versiune) ori mai vechi sau egale cu versiunea 11.2.202.438, în cazul computerelor cu Linux, ar putea fi atacate de către hackeri deoarece conțin vulnerabilitatea. În cazul computerelor Mac, versiunea Flash Player pe care utilizatorii trebuie să o descarce este 16.0.0.296, ea înlăturând problema de securitate.

 

Într-un document de securitate, cei de la Adobe descriu vulnerabilitatea ca fiind una ”critică”, ceea ce înseamnă că dacă este exploatată ea poate permite executarea de cod nativ, cel mai probabil fără ca utilizatorul să fie conștient de acest lucru. Din același document al Adobe aflăm că breșa a fost exploatată de mai mulți hackeri prin atacuri de tipul drive-by-download ce ținteau în special sistemele care rulează Internet Explorer sau Firefox pe Windows 8.1 sau în versiunile anterioare. Atacul de tip drive-by-download este cel în care software-ul este descărcat pe computerul unui utilizator fără ca utilizatorul să știe sau să își fi dat consimțământul.

Pentru a efectua actualizarea la versiunea 16.0.0.296 a pluginului Flash Player va trebui să accesezi, pe Mac, aplicația Preferințe sistem, să faci clic pe Flash Player, apoi pe Check Now>Yes. De asemenea, actualizarea ar trebui să îți fie trimisă automat, dar dacă pluginul nu a trimis notificarea încă sau nu mai știi, poți fie să urmezi pașii de mai sus, fie să descarci actualizarea de pe site-ul Adobe.

- Reclamă -