Google Translate 3.1 pentru iPhone și iPad – actualizare este disponibilă pe App Store și aduce noutăți importante

- Publicitate -

A trecut aproape un an de când compania Google nu a mai publicat pe App Store o actualizare majoră pentru cea mai cunoscută aplicație de traducere ce folosește serviciul cu același nume – Google Translate. Din fericire, la acest început de an a venit o actualizare mult-așteptată și care aduce o serie de funcționalități grozave pentru toți utilizatorii de iPhone și iPad. Versiunea 3.1.0 a aplicației Google Translate este acum disponibilă pe App Store și aduce trei noutăți importante pentru toată lumea.

google translateÎn primul rând, rezultatul achiziționării de către Google a companiei dezvoltatoare a aplicației Word Lens, care permitea traducerea în timp real a unor textelor vizualizate prin camera dispozitivelor iPhone, se vede acum, deoarece toată tehnologia din spatele acelei aplicații este acum disponibilă și în Google Traducere. Folosind caracteristica intitulată Word Lens, utilizatorii vor putea doar să îndrepte camerele dispozitivelor iPhone sau iPad către un semn sau un text pentru ca aplicația Google Traducere să traducă instantaneu textul recunoscut. Partea și mai bună este că funcționalitatea va putea fi utilizată chiar și în momentul în care nu ai o conexiune la internet, fiind practic utilă în orice țară ai călători. O singură problemă legată de această caracteristică este aceea că numărul de limbi în care ea este disponibilă este extrem de limitat momentan. Mai precis, aplicația Google Traducere va putea traduce din și în engleză din următoarele limbi: franceză, germană, italiană, portugheză, rusă și spaniolă.

Partea bună este că noua caracteristică de traducere instantanee este completată de o alta disponibilă chiar și în limba română. Mai exact, vorbim despre o funcționalitate suplimentară care permite utilizatorilor să captureze o fotografie cu un anumit text care va fi recunoscut ulterior și tradus în limba selectată. Această caracteristică este disponibilă acum în 36 de limbi și inclusiv în limba română.

google translateCea de-a treia caracteristică importantă adusă de această actualizare Google Traducere este cea de detectare automată a limbilor în care se poartă o conversație. Practic, vei putea purta cu oricine o conversație în două limbi cunoscute de Google Traducere, iar aplicația nu va face nimic altceva decât să asculte ceea ce vorbește fiecare, să detecteze rapid limba vorbită, să traducă ceea ce a fost rostit și apoi să enunțe una dintre replici. Acest sistem este de asemenea foarte util pentru toată lumea, deoarece îți va permite să porți discuții cu oricine, oricând și în orice limbă dorești, atât timp cât ai un iPhone sau iPad la îndemână.

Atât funcționalitățile de traducere folosind camera, cât și cea de traducere simultană pot fi accesate prin intermediul a două butoane plasate în câmpul de traducere (o pictogramnă cu cameră și una cu un microfon).

Separat de cele trei noutăți principale, aplicația Google Traducere mai aduce și altele câteva pe care compania dezvoltatoare nu le-a mai menționat. Vorbim despre compatibilitatea cu ecranele mai mari ale dispozitivelor iPhone 6 și iPhone 6 Plus, compatibilitatea cu iOS 8 și anumite schimbări aduse la nivelul interfeței utilizator.

Actualizarea la versiunea 3.1.0 a aplicației Google Traducere va putea fi efectuată de către toți utilizatorii de iPhone și iPad ale căror dispozitive rulează iOS 7 sau o versiune ulterioară. Poți descărca actualizarea fie accesând pagina Updates a App Store, fie urmând linkul direct de mai jos către pagina oficială a acestei aplicații pe App Store:

  • Google Translate pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum
- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.