Mozilla confirmă că va lansa o aplicație Firefox pentru iPhone și iPad în curând

0
104

Unul dintre cele mai populare navigatoare din lume – Mozilla Firefox – nu are nici după 6 ani de disponibilitate a App Store o versiune optimizată pentru dispozitivele iPhone și iPad. Fanii acestui navigator vor fi, însă, bucuroși să audă că dezvoltatorii lui au descoperit abia acum că există iPhone, iPad și App Store, așa că în curând vor lansa o aplicație care să aducă mult-așteptatul Firefox.

Un vicepreședinte al companiei Mozilla ar fi declarat într-un eveniment media că navigatorul Firefox va avea o aplicație pentru iOS în curând. Acesta ar fi spus angajațiilor din subordinea sa că Mozilla trebuie să fie ”acolo unde sunt și clienții”, așa că a dispous crearea unei aplicații care să aducă utilizatorilor navigatorul Firefox pe iPhone și iPad.

Prin această declarație putem observa o schimbare la 180 de grade a deciziei celor de la Firefox. Ani la rândul oficiali din cadrul companiei americane răspundeau negativ atunci când erau întrebați dacă vor lansa o versiune a navigatorului optimizată pentru iOS. Principalele motive invocate dintotdeauna de aceștia erau legate mai ales de restricțiile impuse de către Apple pentru dezvoltatorii de navigatoare terțe. Mozilla nu a fost încântată de faptul că nu poate implementa în iOS propriile motoare web, deci nu putea crea acel navigator pe care și-l dorea și care să fi putut atrage mai tare utilizatorii.

Situația nu s-a schimbat foarte tare de când erau făcute declarațiile respective de către oficiali ai Mozilla, însă iOS 8 vine totuși cu ceva care i-ar fi putut determina pe creatorii Firefox să facă un compromis. Apple a introdus în cea mai recentă versiune a sistemului de operare posibilitatea ca navigatoarele terțe să folosească o serie de caracteristici (cum ar fi JavaScript Nitro Engine) pe care le limita până atunci doar la Safari.

Momentan se știu prea puține despre ceea ce ar putea să ofere versiunea pentru iOS a Firefox, dar anumite caracteristici cu care ne-a obișnuit versiunea pentru computere a navigatorului ar putea să fie portate și pe iPhone sau iPad. În ceea ce privește data de lansare, nici ea nu este cunoscută, însă atunci când Firefox va fi publicat pe App Store, vă voi anunța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.