Cum să creezi un ton de apel din melodiile tale de pe iPhone sau iPad – Tutorial Video

0
7131

Una dintre întrebările care stau pe buzele majorității posesoriilor de iPhone și chiar de iPad este legată de schimbarea tonurilor de apel. iOS vine cu o bibliotecă destul de vastă de tonuri de apel pe care utilizatorii le vor putea folosi ca și sonerii pentru Telefon, FaceTime, etc. Acestea însă nu sunt pe placul tuturor și încă foarte mulți își doresc să folosească o melodie din propria bibliotecă audio drept ton de apel.

În cazul în care te numeri printre acei utilizatori de iPhone sau iPad care se întreabă cum și dacă se poate adăuga o melodie ca și ton de apel pe propriul dispozitiv, atunci trebuie să știi că răspunsul este DA, se poate. Există, în prezent, mai multe modalități, cea mai cunoscută și recomandată de către Apple fiind de achiziționare a soneriilor de pe iTunes. Celelalte implică fie folosirea computerului și a programului iTunes sau GarageBand, fie folosirea aplicației GarageBand de pe iPhone și iPad. Spre bucuria multora, aceste metode din urmă sunt complet gratuite și permit folosirea oricărei melodii pe care o ai deja în bibliotecă.

Cum mulți nu își doresc să se mai complice cu computerele, în cadrul acestui tutorial vă voi prezenta metoda de creare a unei sonerii iPhone sau iPad direct de pe propriul dispozitiv folosind aplicația Apple GarageBand. Și ca să vă fie și mai simplu, pe lângă text și ilustrație, am creat și un clip video care vă arată tot ceea ce trebuie să faceți pentru a crea o sonerie de pe propriul dispozitiv și a o seta ca și ton de apel pe iPhone sau iPad.

Cum să creezi un ton de apel din melodiile tale de pe iPhone sau iPad folosind GarageBand

Cerințe

 • Un dispozitiv iPhone 3Gs (sau mai recent), iPad 2 (sau mai recent) și iPod touch generația a 4-a (sau un model mai recent);
 • iOS 6.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare;
 • GarageBand 1.3 sau o versiune ulterioară – 4,49€ / gratuit pentru utilizatorii care au actovat un iPhone sau iPad nou începând cu septembrie 2013 – [vc_button title=”Cumpără acum” target=”_self” color=”default” size=”size_small” href=”https://itunes.apple.com/ro/app/garageband/id408709785?mt=8″];
 • Melodia pe care dorești să o transformi în sonerie trebuie să fie încărcată în Biblioteca muzicală a aplicației preinstalată Muzică (orice melodie cumpărată din iTunes merge acolo, iar dacă vrei să adaugi de pe computer, poți urma acest tutorial pentru a vedea cum).

Creare

 1. Deschide aplicația GarageBand de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;garageband sonerie #itutorial.ro
 2. Accesează ecranul principal al aplicației (unde sunt afișate toate melodiile curente). Dacă acesta nu apare la deschidere, atinge butonul Melodiile mele din partea stângă sus a ecranului pentru a-l accesa;
 3. Atinge simbolul + (plus) din partea stângă sus a ecranului;garageband sonerie #itutorial.ro (2)
 4. Selectează un instrument muzical (pentru acest exemplu, noi vom selecta clapele);garageband sonerie #itutorial.ro (1)
 5. În partea stângă sus a ecranului trebuie să apară butonul Vizualizare Piste (evidențiat în ilustrația de mai jos). Dacă acesta nu îți apare pe ecran, atinge butonul Instrumente, și selectează încă un instrument, apoi atinge butonul de vizualizare piste;garageband sonerie #itutorial.ro (3)
 6. Atinge butonul Browser de bucle reprezentat printr-o buclă și evidențiat în ilustrația de mai jos;garageband sonerie #itutorial.ro (4)
 7. În meniul deschis, atinge fila Muzică;
 8. Selectează una dintre vizualizările disponibile (de exemplu, Melodii);garageband sonerie #itutorial.ro (5)
 9. Alege melodia pe care dorești să o folosești ca și sonerie. Poți asculta melodia efectuând o atingere scurtă pe titlul ei. După ce ai selectat-o, ține degetul apăsat pe ea și, fără a-l ridica de pe ecran, trage melodia în secțiunea cu instrumente. Notă: Melodiile care au titlul estompat nu pot fi folosite deoarece sunt protejate prin drepturi sau nu sunt stocate local;garageband sonerie #itutorial.ro (7)
 10. Opțional: GarageBand divizează automat melodia selectată de tine, lăsând doar primele 30 de secunde din ea. Cu toate acestea, aplicația ține cont de întreaga durată a melodiei, permițându-ți să selectezi orice porțiune din melodie pentru a o folosi ca și sonerie (o sonerie trebuie să aibă o durată de 30 de secunde). De asemenea, în mod implicit, aplicația nu afișează decât primele aproximativ 20 de secunde din melodie. În cazul în care nu îți place prima parte a melodiei sau preferi o porțiune mai dinspre sfârșit, atunci poți să modifici lungimea secțiunii. Pentru a face acest lucru, atinge semnul + (plus) din partea dreaptă sus a ecranului, selectează Secțiunea A și atinge săgeata sus (sau glisează de jos în sus) pentru a crește lungimea secțiunii (noi vom selecta 30). Notă: Reține că dacă ai făcut această modificare, va trebui să ștergi (printr-o dublă atingere) melodia selectată și să o adaugi din nou (vezi pasul de mai sus).garageband sonerie #itutorial.ro (8)
 11. Dacă nu îți convine porțiunea selectată implicit, atunci trage de manetele stânga și dreapta pentru a modifica selecția. Poți oricând să asculți selecția apăsând pe butonul Redați. Nu uita ca la sfârșit să tragi melodia în capăt (la punctul 1). Notă: Dacă selecția este mai lungă de 30 de secunde, atunci GaregeBand va selecta automat primele 30 de secunde din ea pentru a le folosi ca și sonerie.garageband sonerie #itutorial.ro (9)
 12. După ce ai terminat de decupat și selectat melodia, atinge butonul Melodiile mele din partea stângă sus a ecranului;garageband sonerie #itutorial.ro (10)
 13. Ține apăsat pe numele proiectului (dacă nu l-ai schimbat, atunci este Melodia mea) până când acesta începe să tremure ușor;garageband sonerie #itutorial.ro (11)
 14. Atinge pictograma Partajați din partea stângă sus a ecranului;garageband sonerie #itutorial.ro (12)
 15. Atinge Sonerie;garageband sonerie #itutorial.ro (13)
 16. Dacă melodia selectată are mai mult de 30 de secunde, căsuța de dialog de mai jos va apărea și te va atenționa că Soneria va fi scurtată automat la durata adecvată. Atinge Continuați;garageband sonerie #itutorial.ro (14)
 17. Atinge Melodia mea și introdu numele dorit al soneriei, dacă acesta adăugat implicit nu îți place;IMG_0079
 18. Atinge Export;
 19. Dacă exportarea va fi reușită, va apărea o căsuță de dialog ce îți va permite să setezi melodia ca și sonerie standard, ton de mesaj standard sau să o aloci unui contact. Atinge OK, dacă nu vrei acest lucru sau Utilizați sunetul drept…, dacă vrei, apoi atinge una dintre cele trei opțiuni disponibile (sonerie standard este cea pentru apel).

Gata! Acum soneria ta a fost adăugată și, dacă ai selectat acest lucru, configurată ca și sonerie standard pentru apel/ton de mesaj sau a fost alocată unui contact. Poți verifica dacă soneria a fost configurată accesând Configurări>Sunete>Sonerie. Această sonerie, alături de cele cumpărate sau importate de pe computer sunt afișate în partea de sus a listei Sonerii.IMG_0084

Repetă pașii de mai sus pentru a crea oricâte sonerii dorești pornind de la melodiile tale din Muzică.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.