Chiar dacă iOS nu este sistemul de operare cu cea mai mare cotă de piață, iar iPhone și iPad nu sunt nici pe departe cele mai ieftine dispozitive de pe piață, terminalele companiei Apple înregistreazâ vânzări foarte bune. Compania de analiză a situației dispozitivelor mobile a publicat astăzi un raport care ne arată că dispozitivele companiei Apple au înregistrat un procent mult mai mare de vânzări decât dispozitivele competitorilor direcți, inclusiv Samsung, Sony sau LG.flurry_christmas_2014_1

Cei de la Flurry au folosit datele provenite de la peste 600.000 de aplicații înregistrate, iar rezultatele statisticii lor au la bază doar perioada 19-25 decembrie, deci inclusiv perioada Crăciunului. Din această analiză reiese că nu mai puțin de 51,3 procente dintre dispozitivele activate în perioada menționată anterior au fost comercializate de compania Apple. Pe următorul loc, dar la o distanță foarte mare, a fost compania Samsung, care a obținut 17,7% dintre activări. Cu alte cuvinte, la fiecare Samsung vândut erau activate 2,9 dispozitive Apple. Vă vine să credeți sau nu, dar pe locul al treilea se situează Nokia la nivel global, cu nu mai puțin de 5,8 procente (deci, la fiecare dispozitiv vândut de Nokia, erau activate 8,8 produse mobile Apple). Topul 5 este încheiat de Sony și LG, fiecare obținând în jur de 1,5% dintre activări. Xiaomi (celebra companie mincinoasă în privința vânzărilor), Huawei și HTC au avut fiecare mai puțin de un procent dispozitive activate în perioada 19-25 decembrie a anului 2014, însă Flurry ne explică faptul că este normal să fie așa întrucât terminalele produse de aceștia sunt populare mai ales în Asia, unde nu au început încă Sărbătorile. flurry_christmas_2014_2

Legat de dispozitivele activate, din datele prezentate acum reiese că terminalele de tip ”phablet”, cum ar fi iPhone 6 Plus, au obținut o creștere considerabilă în cota de piață grație intrării Apple pe acest segment de piață. Telefoanele medii (iPhone 6), în schimb, domină la fel ca și în anii anteriori piața și nu par a fi la fel de afectate de phablet-uri precum tabletele mari sau tabletele mai mici.

În ceea ce privește descărcările de aplicații, Flurry notează că în ziua de Crăciun numărul de aplicații instalate a fost mai mare decât dublu față de cel înregistrat în primele zile din decembrie. Jocurile și aplicațiile de mesagerie au înregistrat cea mai mare creștere în numărul de descărcări din prima zi de Crăciun.

Privind către anul 2015, cei de la Flurry ne spun că dispozitivele cu iOS vor continua să aibă succes în condițiile în care oamenii încep să se îndrepte tot mai mult către telefoanele mari (phablet-uri) grație companiei Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.