Apple a lansat o actualizare de securitate pentru OS X pe care va trebui să o instalezi urgent pe Mac

0
34

Compania Apple a publicat de dimineață o actualizare importantă care ar trebui să îi determine pe utilizatorii de Mac să acceseze cât mai rapid computerele și să o efectueze. Actualizarea de securitate pe care Apple ne îndeamnă să o instalăm cât mai repede posibil este destinată adresării ”unei probleme de securitate critice” cu serviciul Network Time Protocol din OS X.Captură de ecran din 2014.12.22 la 23.23.36

Această problemă de securitate afectează nu doar posesorii de computere cu OS X 10.10 Yosemite, cât și pe utilizatorii care au instalat OS X Mavericks și chiar OS X Mountain Lion. Efectuarea actualizării este, așadar, recomandată, iar pentru a o efectua, tot ce va trebui să faci este să accesezi secțiunea Updates a App Store ori să o descarci de pe site-ul Apple urmând unul dintre linkurile următoare, în funcție de versiunea OS X pe care o ai instalată: OS X Yosemite, OS X Mavericks, OS X Mountain Lion.

Problema care a fost, aparent, înlăturată de către Apple prin această actualizare a fost pusă în atențai publică de Guvernul Statelor Unite ale Americii vineri, pe 19 decembrie, fiind descoperită inițial de echipa de securitate a Google. Vulnerabilitatea despre care este vorba poate permite unui atacator să execute cod arbitrar folosind provilegiile oferite de procesul ntpd.

Noua problemă majoră de securitate descoperită în OS X se alătură altor câtorva care au fost descoperite în anul 2014. Pentru cea mai recentă dintre acestea – Shellshock –, compania Apple a publicat o actualizare ”bash” în luna octombrie.

- Reclamă -