Apple anunță că va participa la campania ”Ora de cod” oferind în decembrie ateliere de lucru gratuite elevilor

0
149

Apple a oferit în cursul zilei de astăzi o veste bună pentru copii din mai multe țări ale lumii. Compania americană a anunțat prin intermediul site-ului său web că va participa la ediția din 2014 a campaniei Ora de cod (Hour of Code) inițiată de către Code.org, găzduind în magazinele sale din diferite țări ateliere de lucru de o oră adresate elevilor și studenților. Mulțumită acestui eveniment, tinerii vor putea să învețe bazele programării pe data de 11 a lunii decembrie, iar în intervalul 8-14 decembrie vor putea participa și la alte ateliere și evenimente speciale pentru săprămâna Computer Science Education.

Ora de cod este o inițiativă sponsorizată de către site-ul web non-profit Code.org care oferă o gamă variată de instrumente pentru învățarea și predarea programării. Același site găzduiește anual mișcarea Ora de cod prin care își propune să aducă mai aproape de milioane de elevi și studenți tehnicile programării.

Ca parte a aceleiași campanii anuale și a săptămânii pentru educația în domeniul computerelor, Apple a anunțat că va găzdui o serie de evenimente speciale adresate dezvoltatorilor și inginerilor într-o serie de orașe din întreaga lume. La aceste evenimente vor lua parte dezvoltatorii unor aplicații celebre de pe App Store, oferind tinerilor programatori câteva ponturi utile și poveștile succeselor lor.

Desigur, de evenimentele organizate de Apple nu vor putea beneficia elevii în România, însă inspectoratele școlare au anunțat (link extern) că în săptămâna 8-14 decembrie va fi organizată în școli Ora codului la care vor putea participa toți profesorii care vor să își învețe elevii puțină programare. În românia vor fi disponiobile tutoriale pentru învățarea primilor pași în programare pe site-ul ro.Code.org.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.