Steve Wozniak discută despre crearea primului computer Apple și munca alături de Steve Jobs

0
209

În cursul zilei de astăzi celebra revistă financiară americană Bloomberg Businessweek a anunțat topul celor mai disruptive 85 de idei din istoria noastră, clasând compania Apple pe locul al 10-lea grație realizărilor pe care le-a avut în ultimele decenii. Având în vedere importanța pe care i-o dă revista companiei Apple, jurnaliștii americani au realizat și un interviu scurt cu Steve Wozniak, cofondatorul Apple, care discută despre o serie de subiecte legate de compania la clădirea căreia a lucrat din greu.

Multe dintre subiectele discutate de Steve Wozniak sunt legate de prietenul său, Steve Jobs, și primele zile de lucru la Apple. Wozniak ne spune despre Jobs că el și-a exprimat de multe ori aspirația de a deveni persoana care mișcă lumea înainte, dar nu a fost capabil să creeze și deseneze lucrurile de care inginerul american era în stare. De asemenea, aflăm acum că Steve Jobs nu era neapărat interesat de ceea ce puteau face cumputerele pentru anumiți utilizatori, ci de găsirea cuvintelor care să explice frumos ce pot face computerele pentru oameni și cât de importante vor fi în viitor.

Wozniak mai declară că în relația cu Steve Jobs se ferea să aibă un conflict, însă acesta din urmă dorea mereu să își impună punctele de vedere în fața tuturor. Cu toate acestea, el consideră că Jobs aveacel mai bun creier și în ciuda faptului că venea idei mici și mărunte, el avea mai mereu dreptate.

În ceea ce privește crearea primului computer Apple și începerea revoluției computerului, Wozniak ne spune că știa de la bun început importanța pe care o va avea computerul în lume și că va fi cu mult în fața a tot ceea ce văzuse lumea până la acea vreme. Creatorul Apple I ne mai spune că a văzut în acest computer punctul de plecare atuturor computerelor care l-au precedat.

Vorbind despre faimosul garaj al lui Steve Jobs, Wozniak afirmă că poveștile create în jurul său sunt mai mult mituri. Echipa care a conceput și realizat primul Apple Computer a considerat garajul ca fiind propria casă, dar nu a creat sau produs nimic acolo, ci la sediul Hewlett-Packard din Cupertino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.